29
juni
2015
|
14:21
Europe/Amsterdam

SOPHIE HILBRAND MAAKT SPECIAL OVER VROUWEN IN NEPAL

OPGROEIEN ALS KINDGODIN EN MENSTRUEREN IN EEN KOEIENSTAL

Spuiten en Slikken op Reis start het nieuwe seizoen met een speciale aflevering over vrouwen in Nepal, waarbij Sophie Hilbrand ontdekt dat de positie van de vrouw nogal te wensen overlaat in bepaalde gebieden. Van je zesde tot je twaalfde niets anders doen dan offers ontvangen als kind-godin, tijdens je menstruatie een week lang opgesloten worden in een stal of direct na het huwelijk moeten intrekken bij je schoonouders. Sophie ontmoet de Nepalese vrouwen die dit lot moeten dragen. De speciale aflevering van Spuiten en Slikken op Reis met Sophie in Nepal is zondag 12 juli om 22.00 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Sophie: “Mijn reis naar Nepal vond plaats voor de aardbeving. In een dorpje waar je alleen met en klein vliegtuigje kan komen, leiden de Nepalezen een soort middeleeuws bestaan. Vrouwen moeten tijdens hun menstruatie niet alleen in een schuur tussen de koeien leven, ze moeten daar bovenop ook nog oppassen dat ze niet door dronken mannen verkracht worden. Je weet niet wat je hoort en ziet.”

In Spuiten en Slikken op Reis laten BNN-presentatoren in acht afleveringen zien hoe het leven er in de rest van de wereld uitziet als het gaat om drank, drugs, seks en feest. Dit seizoen is er ook aandacht voor oorlog, verslaving, onderdrukking en de dood. Jan Versteegh bezoekt het pornokasteel van Kink.com in San Francisco en ziet in Turkije hoe de drug Bonzai het leven van jonge Turken verwoest. Geraldine Kemper ervaart hoe het is om als 18-jarige dienstplichtige in Israël te moeten dienen, maar ook hoe ze alle remmen los gooien als ze vrij zijn. Tim Hofman gaat underground in Manchester en ontdekt als Vogue-maagd hoe de wereld eruit ziet van homo’s en transgenders. Ook ontmoet hij de reïncarnatie van Jezus die met vierduizend volgelingen in Siberië woont. Filemon Wesselink duikt in het riool van Las Vegas en ontmoet daar mensen die letterlijk in het afvoerputje van de stad wonen. En Gwen van Poorten is afgereisd naar Silicon Valley in San Francisco waar zij nerds volgt die zich meer interesseren voor computers dan voor het vrouwelijk geslacht.

Op spuitenenslikken.bnn.nl is niets verhullend backstage materiaal van de reizen te vinden, plus achtergrondinformatie en het laatste seks- en drugsnieuws.

Voor meer informatie: Communicatie BNN-VARA
Marloes van Grotel, 088-6766803, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl