15
december
2015
|
16:06
Europe/Amsterdam

SOPHIE HILBRAND EN TIM HOFMAN WORDEN DE BUREN VAN HET GLAZEN HUIS

BNN EN NOS DOEN VERSLAG VAN 3FM SERIOUS REQUEST 2015

Heerlen staat te trappelen. Nog maar een paar dagen en dan gaan de deuren van het Glazen Huis op slot. 3FM-dj’s Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering krijgen buren. Sophie Hilbrand en Tim Hofman hebben hun studio tegen het Glazen Huis aan gebouwd. Zo kunnen ze de drie dj’s de hele uitzending lang op hun vingers kijken en hoeft de kijker thuis niets te missen van de actie. Dit jaar voert 3FM voor het Rode Kruis actie voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden. Aan het eind van iedere uitzending wordt aan de dj’s in het huis de tussenstand gepresenteerd.

De hele week voor kerst doen BNN en NOS dagelijks verslag van 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december presenteert Sophie live het tv-programma Serious Request op NPO 3. Op 24 december is het grote moment daar. In een extra lange finale uitzending worden Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering bevrijd uit het Glazen Huis en wordt op het podium van Heerlen bekend gemaakt hoeveel geld er is opgehaald. Aan het einde van de avond wordt Serious Request 2015 afgesloten met een concert. Naast de marathonuitzending op 3FM en de uitzendingen op NPO 3 zijn de gebeurtenissen in en rondom Het Glazen Huis 24 uur per dag te volgen op 101.TV.

Sophie ontvangt iedere dag BN-ers en gulle gevers die de actie een warm hart toedragen. Daarnaast praat ze met deskundigen over de actie van dit jaar en stuurt ze BN’ers als pizzabezorgers het land in om tegen betaling voor het goede doel een pizza bij jou thuis te bezorgen. En wie wil er nou niet een pizza van Patricia Paay? Tim Hofman is de vaste sidekick van Sophie en hij baant zich een weg door de mensenmassa op het plein om het publiek bij de brievenbus te vragen naar hun acties. Lex Uiting is de enige echte Limburger in onze gelederen en trekt de provincie in. In ‘Lex & de Limbo’s’ gaat hij op zoek naar typisch Limburgse talenten en probeert daarmee zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Ook zijn Nathan de Vries (BNN/101.TV) en Emma Wortelboer (101.TV) van de partij. Nathan spreekt in de trein met mensen die op weg zijn naar Heerlen om een bezoekje te brengen aan het Glazen Huis. Emma doet het juist andersom, zij brengt ’s nachts bezoekers terug naar huis, het station of de club.

De uitzendtijden van Serious Request bij BNN en NOS op NPO 3 zijn: ?

Vrijdag 18 december?
19.30 – 20.20 uur Serious Request (Sluiting van het Glazen Huis)

Zaterdag 19 december – woensdag 23 december
19.30 – 20.20 uur Serious Request

Donderdag 24 december
19.30 – 21.30 uur Serious Request De Finale?
23.30 – 00.30 uur Serious Request Concert

Voor meer informatie of zichtkopie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 088-6766803, Marloes.van.grotel@bnnvara.nl