10
december
2014
|
10:50
Europe/Amsterdam

SOFIE VAN DEN ENK EN RUUD VELTKAMP IN BNN’S DE NATIONALE 2014 TEST

RUBEN NICOLAI EN GERALDINE KEMPER TESTEN KENNIS VAN HET AFGELOPEN JAAR

Met welk nummer werd The Common Linnets tweede op het Eurovisie Songfestival? Wie knikkerde het Nederlands Elftal uit het WK-toernooi in Brazilie? Wat was de datum van de eerste Koningsdag? In BNN’s De Nationale 2014 Test checken BNN-presentatoren Ruben Nicolai en Geraldine Kemper de kennis van bekend en onbekend Nederland van het afgelopen jaar. Ze ontvangen acht BN’ers. En niet zomaar BN’ers, maar echte winnaars in 2014! Zo gaan Gouden Stuiver-winnaar Klaas van Kruistum, Televizier Aanstormend Talent Ruud Veltkamp, winnaar van de Gouden Radioring Rick van Velthuysen, Wie is de Mol- winnares Sofie van den Enk, Dé Beste Sing/Songwriter van 2014 Stef Classens en winnares van de Dutch Porn Award Bobbi Eden de strijd met elkaar aan. Het publiek in de studio speelt mee en ook de kijkers worden uitgedaagd om via tablet, smartphone of gewoon ouderwets met pen en papier mee te spelen. De Nationale 2014 Test is maandag 29 december om 20.25 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Om welke hypes konden we dit jaar echt niet heen? Welk showbizzkoppel ging uit elkaar en welke schandalen speelden zich af in de politiek? Maar ook vragen over sport en nieuws komen voorbij. Ruben: “We gaan binnenkort weer de studio in voor de opnames van het leukste jaaroverzicht van NPO3. Het is gelukt om interessante BN’ers te vinden die samen met ons én de kijker dit opvallend heftige jaar voorgoed de geschiedenisboeken in stoppen.”

Naast de acht BN’ers speelt ook het publiek in de studio mee. Daar zitten ook winnaars. Van de beste frietbakker tot het beste rolschaatsteam. Maar wie komt er als beste uit De Nationale 2014 Test? Wil je zelf ook weten of het belangrijkste nieuws van het afgelopen jaar jou niet is ontgaan? Speel mee vanuit je luie stoel thuis! Je kunt meedoen met pen en papier of met een smartphone of tablet via live.bnn.nl. Mooi meegenomen: onder de spelers met de hoogste score worden een aantal selfie-stokken verloot, zodat jij het komende jaar al je momenten vast kunt leggen!

Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Marloes van Grotel, 035-6555321, marloes.van.grotel@bnnvara.nl