Hilversum,
28
oktober
2022
|
12:04
Europe/Amsterdam

SHORTLIST: MAAIKE SCHOON, MARIËLLE TWEEBEEKE EN TIJS VAN DEN BRINK MAKEN KANS OP SONJA BAREND AWARD

Wie wint dit jaar de Sonja Barend Award 2022, de vakprijs voor het beste tv-interview? De VARAgids, die de prijs organiseert, maakt vandaag de shortlist met de laatste drie kanshebbers bekend. Eerder deze maand publiceerde de VARAgids de longlist van elf kanshebbers voor de Sonja Barend Award. Opmerkelijke interviewers uit die lijst waren Patrick Huisman (Dtv Den Bosch, voor het eerst een interview van de lokale omroep op de lijst) en Catherine Keyl (die in HLF8 eigenlijk te gast was, maar ter plekke de interviewer van gastheer Johnny de Mol werd). 

Ruim vijftig mediajournalisten en vakbroeders stemden op de lijst en kozen een winnaar. De shortlist is de top 3 uit die lijst, in volgorde van uitzending:

Maaike Schoon met Aleksander Sjoelgin, Buitenhof 13 maart 2022

Tijs van den Brink met Antoine Bodar, Adieu God? 18 april 2022

Mariëlle Tweebeeke met Volodymyr Zelensky, Nieuwsuur 27 mei 2022

Komende maandag 31 oktober maakt Sonja Barend in Khalid & Sophie de winnaar bekend, in aanwezigheid van de laatste drie kanshebbers (NPO 1, 19.05 uur). De volledige longlist (met links naar de interviews) staat nog op sonjabarendaward.nl. Op deze site verschijnt na bekendmaking van de prijs het juryrapport.