03
juni
2015
|
13:11
Europe/Amsterdam

SCHRIJFWEDSTRIJD VOOR JONGEREN: WAT BETEKENT ANNE FRANK VOOR JOU?

Komende woensdag 29 april is – om 20.30 uur bij de VARA op NPO 1 – de documentaire ‘De magie van het dagboek van Anne Frank’ te zien. Hierin praat Astrid Joosten met mensen in binnen- en buitenland, die ontroerd, geïnspireerd of bevlogen zijn geraakt door Anne’s dagboek. Uit deze documentaire is een schrijfwedstrijd voor scholieren voortgekomen. De VARA roept Nederlandse jongeren op om te beschrijven wat Anne Frank voor hen in 2015 betekent.

Zo ontstaat een collectie aan persoonlijke verhalen van jongeren. De verhalen van maximaal 500 woorden worden beoordeeld door een jury, die bestaat uit Cécile Koekkoek (hoofdredacteur/uitgever VARAgids), Ronald Giphart (schrijver), Pieter Eckhardt (schrijver ‘Meisjes in de oorlog’, redacteur bij De Wereld Draait Door) en Özcan Akyol (schrijver en columnist). In september wordt de eerste selectie uit de inzendingen bekend. De verhalen van de uiteindelijke winnaars zijn in december te lezen in de VARAgids. 

De documentaire ‘De magie van het dagboek van Anne Frank’ én de daaruit voortgekomen schrijfwedstrijd zijn een coproductie van de VARA en Dutch Angle TV Productions van Bernard Krikke. Ze zijn mede mogelijk gemaakt door het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.

Alle informatie over de schrijfwedstrijd is te vinden op annefrank.vara.nl.