Hilversum,
22
oktober
2021
|
08:32
Europe/Amsterdam

SARAH WINT KARIGSTE KAMER 2021

De 22-jarige Sarah uit Utrecht heeft de Karigste Kamer van Nederland 2021 en wint hiermee een maand haar huurprijs en een feestje met Sanders Vriendenteam bij haar thuis. Om aandacht te vragen voor de woningnood onder studenten ging Sander Hoogendoorn de afgelopen weken op zoek naar de Karigste Kamer van Nederland. De jury is tot het unanieme besluit gekomen om Sarah tot de winnares van dit jaar te kronen. Sarah betaalt maar liefst €370,40 voor haar karige kamer van 10m2.

Het bed van Sarah staat naast het raam met enkelglas waardoor zij het altijd koud heeft. Daarnaast werkt het leidingsysteem niet goed waardoor haar kamer regelmatig naar riool ruikt. Maar dat waren nog niet de doorslaggevende factoren waar de jury, bestaande uit Rob Jetten, Ama Boahene en Lot Mulder, op aansloeg.

Rob Jetten: ‘Sarah woont in een kamer met een systeemplafond waar de muizen uit komen vallen. Het idee dat er een muis op je kan vallen terwijl je in bed ligt vind ik heel intens. Ondanks dat ze heel erg haar best heeft gedaan om de ellende te verbloemen is zij toch de winnaar’.

Om de twijfelachtige eer van Karigste Kamer 2021 te vieren gaat Sander Hoogendoorn vanmiddag met het hele Vriendenteam naar Utrecht om het studentenhuis van Sarah op zijn kop te zetten. Hiervoor neemt hij Goldband mee, die zullen optreden voor de studenten.

De finaleweek bestond uit vier genomineerden die het de jury nog moeilijk maakten. Nienke (19) uit Rotterdam woont in een kamer van 9m2 waarbij haar bed naast het raam staat, een dusdanig gebrekkig raam dat je prima weg had kunnen halen want als het regent, stroomt de regen gewoon haar bed in. De Amsterdamse Dees (21) woont in de beruchte ACTA-studentenflat die vol zit met asbest. En de 18-jarige Boran uit Eindhoven weet het ook niet droog te houden als het regent: ook zijn raam houdt weinig tegen. Daarnaast zit zijn kleine kamer onder de schimmel.