Hilversum,
10
september
2018
|
16:00
Europe/Amsterdam

SANNE WALLIS DE VRIES, PETER PANNEKOEK EN RICHARD GROENENDIJK IN NIEUWE PANELSHOW ‘STERKE VERHALEN’

Waargebeurde en compleet verzonnen verhalen in komische zondagavondshow bij BNNVARA op NPO 1

De verhalen zijn allemaal onwaarschijnlijk, gênant of lachwekkend, maar de grote vraag is: zijn ze echt gebeurd of compleet verzonnen? In de nieuwe, komische panelshow Sterke Verhalen van BNNVARA nemen twee teams, onder leiding van Sanne Wallis de Vries, het tegen elkaar op. De vaste teamcaptains Peter Pannekoek en Richard Groenendijk hebben iedere week allebei twee nieuwe bekende panelleden aan hun zijde. Door het stellen van slimme en tactische vragen proberen de teams in drie rondes de waarheden van de leugens te onderscheiden. Welk verhaal is onwaarschijnlijk, maar toch écht gebeurd? En wie kan zo goed bluffen dat iedereen het verhaal gelooft? Sterke Verhalen is vanaf 9 december, iedere zondag, om 21:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Sanne: ‘Soms maak je iets mee waarvan je denkt: ‘als ik dit vertel, word ik niet geloofd’. Zo ongeloofwaardig kan de werkelijkheid zijn. Ik verheug me enorm op die verhalen van onze kandidaten, net zoveel als op hun ter plekke verzonnen onwaarheden. En vervolgens verheug ik me enorm op de snuiten van Peter en Richard, als ze er (weer) in zijn getrapt.’ Peter: ‘Would I Lie To You is mijn favoriete programma in Engeland en het was mijn droom dit ooit in Nederland te mogen maken. Nu kan ik dus rustig sterven. Tenminste, na de opnames.’ Richard: ‘Dat ik samen met Peter en Sanne de Nederlandse versie van Would I Lie To You mag gaan maken vind ik fantastisch. Het ligt ook mooi in het verlengde van mijn werk in het theater waar ik tenslotte ook avond aan avond verhalen vertel. Soms waar, soms verzonnen en soms gewoon de waarheid wat aantrekkelijker gemaakt.’

Sterke Verhalen is een coproductie van BNNVARA en Endemol Shine en gebaseerd op het oorspronkelijke Britse ‘Would I Lie To You’.