Hilversum,
08
augustus
2019
|
11:25
Europe/Amsterdam

SAHIL AMAR AÏSSA MAAKT HOLLAND GREAT AGAIN

Nieuw BNNVARA Programma 'MAKE HOLLAND GREAT AGAIN' op NPO 3

De afgelopen zes maanden werkte Sahil Amar Aïssa met een groep jonge tv-makers in het geheim aan één missie: ons land GREAT maken. Is het leven hier dan zo slecht? Zeker niet! Maar er zijn wél dingen die beter kunnen en zelfs moeten! En als niemand iets doet, verandert er ook niets. Dus gaat Sahil in het nieuwe BNNVARA-programma Make Holland Great Again samen met zijn team de uitdaging aan. Zij koken o.a. een sterrendiner van weggegooid voedsel voor nietsvermoedende gasten, rapen duizenden rondzwervende peuken op van de straat, geven de helden uit de hulpverlening hun grootste applaus ooit, zetten met vijftig bekende Nederlanders een landelijke actie op tegen online haat, proberen één miljoen plastic flessen uit de zee te houden, brengen eenzame ouderen naar dansles en creëren praatzones op openbare plekken. Grote en kleine onderwerpen, niets is te gek voor het GREAT-team. Samen maken ze wereldproblemen behapbaar en laten zien dat oplossingen soms makkelijker zijn dan gedacht. En het houdt niet op bij de tv-uitzending. De missies worden online voortgezet, waardoor ook iedereen thuis met een kleine moeite mee kan doen ons land GREAT te maken. Zodat we met z’n allen trots kunnen blijven op ons prachtlandje. Make Holland Great Again is vanaf 20 augustus om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Sahil Amar Aïssa: "Ik zelf was misschien wel het slechtste voorbeeld van Nederland. Ik gooide veel eten weg, was de hele dag met mijn telefoon bezig en kocht twee plastic flesjes per dag. Het boeide me niet. Maar dit programma heeft mij wakker geschud. Je hoeft maar één ding beter te doen of één persoon te helpen, en dan maak je ons land al GREATER. In alle uitzendingen doen wij een voorzet, de rest van Nederland kan het inkoppen!"

In iedere aflevering pakt Sahil met zijn GREAT-team drie problemen aan. Soms gaat het om een groot maatschappelijk probleem, soms over een plaatselijke kwestie en op andere momenten gaat het juist om het vervullen van een persoonlijke wens. Op bnnvara.nl/makehollandgreatagain kan heel Nederland meedoen met de verschillende missies.

De eerste aflevering trapt af met donorregistratie. Want er staan nog steeds te veel mensen op de wachtlijst. Eén orgaandonor kan wel 8 levens redden, dus voeren zij de campagne “Don’t wait. Save 8. Be GREAT!”, organiseren ze wekelijks DonorDonderdag en gaan ze met een orgaanbox de straat op om mensen te werven. Het team zet alles op alles om meer donorregistraties te krijgen. In dezelfde aflevering zet het team een landelijke actie op om online haat aan te pakken. Ze zetten een groot straatexperiment op en bedenken een oplossing om heel Nederland ‘nee’ te laten zeggen tegen online haat. Tot slot wil Mark ter herinnering aan zijn overleden vrouw een jukebox samenstellen, maar er ontbreekt een specifieke single van The Beatles die nooit in Nederland is uitgebracht. Het GREAT-team gaat op zoek naar die ene onvindbare single.