Hilversum,
15
februari
2018
|
11:52
Europe/Amsterdam

RYANNE ONTHULT MEEST NEDERLANDSE NEDERLANDER IN STUDIO-UITZENDING 'HOLLAND!'

HANS KAZAN, FAJAH LOURENS, AHMED MARCOUCH EN BOBBI EDEN DOEN MEE AAN QUIZ OVER NEDERLANDSE IDENTITEIT

Na een wekenlange zoektocht naar de Nederlandse identiteit is het hoog tijd voor Ryanne van Dorst om de balans op te maken. In de slotaflevering van Holland! ontvangt zij een zestal kleurrijke BN’ers in de speciaal ingerichte Holland!-studio. Tussen de snackmuren, wietplantjes en Hollandse grachtenhuisjes onderwerpt Ryanne BN’ers Fajah Lourens, Hans Kazan, Ahmed Marcouch, Bobbi Eden, Kaj Gorgels en Rapper Donnie aan de ultieme test: wie van de zes is het meest Nederlander? Met hulp van assistent Snorella ontpopt Ryanne zich tot een ware quizmaster en legt ze haar gasten het vuur aan de schenen. Vinden zij ons drugsbeleid te streng, te slap of precies goed? En worden we doodgegooid met regeltjes of kan je niet genoeg regeltjes hebben? De speciale laatste studio-uitzending van Holland! is te zien op maandagavond 19 februari om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Ryanne: 'Het was onwijs leuk en interessant om zes weken lang alle kanten van de Nederlandse identiteit te onderzoeken. De afsluitende studio-aflevering wordt natuurlijk fantastisch. De Nederlandse identiteit wordt daarin voor je uitgekauwd, dus je kan gewoon vanaf je bank kijken zonder wat te hoeven doen!'

Meer dan 5000 kijkers van Holland! hebben in de afgelopen weken via de grote Holland!-enquete op basis van stellingen hun mening gegeven over de Nederlandse identiteit. Met die informatie bij de hand stelt Ryanne in de laatste aflevering vast hoe onze identiteit er op dit moment uitziet. De BN'er die tijdens de quiz met zijn of haar antwoorden het dichtst bij de mening van de kijker in de buurt komt, mag zich voortaan de meest Nederlandse Nederlander noemen.