23
oktober
2013
|
14:30
Europe/Amsterdam

RUBEN VS. KATJA, DE STRIJD BEGINT: IN ITALIE

ERVAREN VERSUS-SPELERS NEMEN HET TEGEN ELKAAR OP IN ACHT EUROPESE LANDEN

Met geslepen messen en een ijzeren wil om te winnen starten Ruben Nicolai en Katja Römer-Schuurman deze maandag in Venetië met Ruben vs. Katja. Italië is het eerste van de acht landen dat wordt aangedaan in deze battle of all battles door heel Europa. Eerst maken de twee presentatoren als gondelier de kanalen van Venetië onveilig, daarna staan ze met een zwaard tegenover elkaar in een 2000 jaar oude Arena voor een gladiatorengevecht. De laatste opdracht in Italië is pure romantiek... In Verona geven Ruben en Katja hun interpretatie van het beroemdste liefdesverhaal ter wereld: Shakespeare’s Romeo en Julia. Op het wereldberoemde balkon presenteren zij vervolgens hun act. Move over Shakespeare, hier zijn Ruben en Katja! De eerste uitzending van Ruben vs. Katja is maandag 28 oktober om 21.30 uur bij BNN op 3.

Katja is er voor de volle 100% ingedoken: 'Elke keer probeer ik te denken: het is maar tv, ontspan, maar dat blijkt toch steeds weer onmogelijk. Als ik - gehuld in een ijzeren ridderkostuum met een echt zwaard - een arena instap, met een heel serieus kijkende Ruben tegenover me, dan gieren de zenuwen en adrenaline me door het lijf en begin ik toch fanatiek en ongecontroleerd op mijn tegenstander in te hakken.' Met soms grote gevolgen. Zo wist Ruben in Verona op het nippertje een arrestatie door de Italiaanse politie te vermijden: ‘Ik loop na de Romeo en Julia-opnames van het balkon af naar binnen en bij ‘t passeren zei mijn regisseur niet: “Nou dat ging wel goed.” (Of juist niet.) Nee ze zei, and I quote: “Misschien moet je met de politie mee naar de gevangenis!”. Uiteindelijk na smeekbedes hebben de carabinieri het door de vingers gezien, maar het is zomaar één van de krankzinnige momenten die dit format met zich meebrengt.’

Na Italië worden nog 7 andere Europese landen aangedaan, waaronder Engeland, Duitsland en Spanje. Wie is het snelste op het grootste circuit van Europa? Wie is de beste veilingmeester? Wie is de beste Butler? Wie is de beste Schlager-zanger? Wie kan er het best films nasynchroniseren? Kortom: wie is de beste Duitser/Spanjaard/Italiaan/Engelsman etc? Wie uiteindelijk de meeste landentitels wint, wint ook deze Versus.

Download hier de spectaculaire leader van Ruben vs. Katja of ga naar: versus.bnn.nl voor meer beeldmateriaal.


Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws??
Volg @omroepBNN op Twitter

Meer informatie: BNN Communicatie
Claudia Siebe, tel: 035-6555321, Claudia.siebe@bnn.nl