15
januari
2013
|
10:49
Europe/Amsterdam

RUBEN NICOLAI ROCKT MET GOLDEN OLDIES

DERTIG BEJAARDEN VORMEN KNALLEND ROCKKOOR

Ze zijn grijs, gestopt met werken, reizen al tijden op een roze-strippenkaart en... ze willen nog één keer vlammen! In het nieuwe BNN-programma Golden Oldies stelt presentator Ruben Nicolai een koor van dertig bejaarde Hagenezen samen om toe te werken naar een knallend concert in Koninklijk Theater Carré. Ruben maakt ware rockers van deze 70-plussers. Niks geraniums, deze koorleden blazen met hun rockmuziek alles en iedereen van het podium. Ze duiken voor meer dan 100% in dit voor hun misschien wel laatste grote avontuur. Maar dit alles niet zonder slag of stoot. Zijn deze 70-plussers bereid om het voor hen vreemde rock-repertoire uit te voeren en zijn ze fysiek in staat alle repetities en optredens vol te houden? Aan Ruben zal het niet liggen. Hij gaat voor zijn koorleden door het vuur en start met het strikken van dirigent Robin Brock en een jonge ambitieuze rockband voor de muzikale begeleiding. Golden Oldies is vanaf zaterdag 2 maart om 21:45 uur te zien bij BNN op 1.

Ruben: ‘Na het zien van de Amerikaanse documentaire Young @ Heart dacht ik: dit moeten we ook in Nederland doen! Het koor van 70-plusser legt z’n ziel en zaligheid in de classic rocksongs, echt fantastisch om mee te maken. Het is een gigantische klus, maar we doen er alles aan om een waanzinnig slotconcert voor elkaar te krijgen in Koninklijk Theater Carré. De repetities van We Will Rock You beloven nu al spektakel!’

In Golden Oldies worden de nieuwe vriendschappen, onderlinge irritaties, intensieve repetities en alle andere hoogte- en dieptepunten van de koorleden gevolgd. Ruben is het hele traject aanwezig. Hij is het luisterend oor voor de koorleden, pept ze op als ze er doorheen zitten en regelt alles van begin tot eind. Van een strenge auditie tot de opname van de single, van een professionele fotoshoot tot de opnames van een heuse videoclip en van een geschikte oefenruimte tot de publiciteit en de spectaculaire locatie van het slotconcert.

Golden Oldies is in opdracht van BNN geproduceerd door Blazhoffski.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie
Marloes van Grotel. tel: 035-6555321, marloes.van.grotel@bnn.nl