17
september
2013
|
13:45
Europe/Amsterdam

RUBEN NICOLAI HOST EN KANDIDAAT IN NIEUWE QUIZ R.U.B.E.N.

PARATE KENNIS HOOFDINGREDIËNT SPANNENDE STERRENSLAG BNN

Een nieuwe talkshow vermomd als quiz, dat is R.U.B.E.N. met Ruben Nicolai. De BNN-presentator is niet alleen host van de show, maar ook kandidaat in zijn eigen quiz. Drie beroemdheden en hijzelf krijgen vragen voor hun kiezen die door andere (inter)nationale beroemdheden worden gesteld. En zoals het een goede kennisquiz betaamt, gaan de vragen echt alle kanten op: van een gezongen rekenvraag tot showbizzkennis, van een bedrieglijke eenvoudige verkeersvraag tot een pittige opdracht die in de studio uitgevoerd wordt. Ruben zal er álles aan doen om de quiz niet te verliezen. De verliezer moet namelijk voor straf, muzikaal of niet, een liedje zingen. Iets kinderachtigers was er even niet te bedenken. R.U.B.E.N., vanaf 29 september elke zondag om 21.20 uur bij BNN op Nederland 3.

Om en om schuiven de gasten vanuit een zeer exclusieve wachtkamer aan voor een ogenschijnlijk gemoedelijk onderonsje met Ruben, terwijl ondertussen de vragen toch beantwoord moeten worden. De andere twee kandidaten spelen ook mee, maar in de wachtkamer. Harmke Pijpers is de alwetende voice-over, die het geheel in goede banen leidt. Met gasten in het verschiet as René Froger, Sylvana Simons, Katja Römer-Schuurman, Henk Krol, Golden Oldie Bram Kiewiet, Nelly Frijda, Frans Duits, Irene Moors, Lucille Werner, Roué Verveer en Arthur Japin moet dat spektakel opleveren.

Ruben Nicolai over zijn nieuwste job: "Ondanks, of juist dankzij, de absurd megalomane titel heb ik zeer veel zin in de opnames; het format wil nou eenmaal dat ik net als de aanwezige beroemde gasten van niks weet, dat zorgt voor een minimale voorbereiding en laat dat nou mijn favoriete voorbereiding zijn... En met zoveel zin in de opnames komen die uitzendingen wel goed."

Zie voor meer informatie ook de R.U.B.E.N.-site.


Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie

Claudia Siebe, tel: 035-6555321, claudia.siebe@bnn.nl