Hilversum,
29
oktober
2018
|
16:56
Europe/Amsterdam

ROTTERDAMSE WIJK MIDDELPUNT VAN NIEUWE REEKS TYPISCH..!

DROMEN EN AANPAKKEN IN DE DYNAMISCHE WIJK ZEVENKAMP

De camera’s van de docuserie Typisch..! zijn vanaf 5 november te vinden in Zevenkamp, een hele gewone wijk aan de oostelijke kant van Rotterdam, vlakbij de Zevenhuizerplas. Een wijk aan de rand van de polder, maar wel met het gevoel van het grotestadsleven. Deze nieuwe Typisch-reeks toont hoe hier de aanpakkers wonen, de Rotterdammers die zeggen waar het op staat en die niet zeuren maar hun mouwen opstropen. Of hun achtergrond nu van oorsprong Nederlands, Surinaams, Marokkaans, Turks of van de Antillen is, ze worstelen zich samen een weg naar boven. Typisch Zevenkamp - Rotterdam is vanaf 5 november iedere maandag t/m donderdag om 19.15 te zien op NPO 2.

Het winkelcentrum op het Ambachtsplein staat niet bij iedereen goed bekend. Ouderen voelen zich soms onveilig door de jongeren die er rondhangen. En hoewel er heus nog wel eens een jointje gerookt wordt, willen de jongens op straat best praten en laten ze in Typisch Zevenkamp graag zien wat voor talenten ze in huis hebben. Een nieuwe generatie rappers is op het plein te vinden.

Zevenkamp is een wijk van vallen en weer opstaan, met als klinkend voorbeeld de 41-jarige Ali die na een ongeluk in zijn kindertijd permanent in een rolstoel zit en opgelicht werd. Hij is nog steeds bezig met het afbetalen van de gemaakte kosten. Desondanks blijft hij goedlachs en opgewekt en organiseert hij graag feesten in het buurthuis. Marciano van 22 is Michael Jackson-imitator, en een goeie ook. Hij kan er helaas niet van leven en moet weer gaan studeren. Dat doet hij met alle liefde om zijn vriendin Charlotte te kunnen onderhouden, al ziet hij er wel tegenop om straks de oudste van de klas te zijn. Voor zijn goeie vriendin uit de wijk, de 20-jarige Alejandra, pakt het studeren in ieder geval goed uit. Vroeger kwam ze altijd te laat en had ze een ‘attitude’, maar nu heeft ze het eerste jaar van haar MBO gehaald en gaat ze stage lopen. Ze legt haar leven vast op snapchat en andere sociale media. Dit zijn een paar van de mensen uit Zevenkamp die zich niet laten wegcijferen door tegenslagen, maar blijven bouwen aan een toekomst voor zichzelf en anderen.