09
maart
2015
|
11:31
Europe/Amsterdam

RAMBAM: ‘ROB GEUS MEET MET TWEE MATEN’

INSPECTIE VAN ROB GEUS NIET ZO STRENG ALS ER WORDT BETAALD Rob Geus meet met twee maten. In programma’s als de Smaakpolitie en Red mijn Vakantie onderwerpt hij restaurants en eetcafés aan strenge inspecties. Geus heeft echter ook een eigen horecakeurmerk dat iedereen kan kopen. En wanneer er wordt betaald is hij lang niet zo streng, zo blijkt uit onderzoek van het VARA-programma Rambam. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen onderzoeken de programmamakers de werkwijze van de zelfbenoemde keurmeester.
 Rambam is vanaf 7 januari iedere woensdagavond om 22.00 uur te zien bij de VARA op NPO 3.

Geus is de schrik van menig restaurateur. In de aflevering is te zien hoe Rambam-presentator Lars Gierveld, onder een andere naam en als manager van een restaurant dat eerder in de Smaakpolitie te vies werd bevonden, interesse toont in het keurmerk van Geus. Bij het bezoek zijn de punten waarop Geus het restaurant eerder afkeurde in exact dezelfde staat teruggebracht. Nu er wordt betaald blijken de mankementen geen enkel probleem te vormen om het keurmerk te verkrijgen. In een reactie op de uitzending laat Rob Geus weten dat je De Smaakpolitie niet mag vergelijken met De Keus van Rob Geus. Het Keurmerk kijkt alleen of de voedselveiligheid in het geding is, terwijl de Smaakpolitie ook naar bouwvoorschriften en dergelijke kijkt. 

In Rambam onderzoeken Linda Hakeboom, Lex Uiting, Ronald Snijders, Niels van der Laan, Jelte Sondij en Lars Gierveld op creatieve wijze of bepaalde zaken wel eerlijk zijn. Als er zaken aan het licht komen die niet in de haak zijn, slaan de makers van Rambam altijd met ongelijke munt terug.