09
maart
2015
|
11:41
Europe/Amsterdam

RAMBAM-PRESENTATOREN BEDREIGD DOOR GLAZENWASSERS

DE WERELD VAN DE GLAZENWASSERSMAFFIA IN VARA-PROGRAMMA Een telefonische bedreiging, een knokploeg in de straat en de boodschap dat ‘hun voeten kapot gemaakt zullen worden’. Dat is wat te makers van Rambam voor hun kiezen krijgen tijdens een onderzoek naar geweld en intimidatie in de glazenwasserswereld. De situatie werd zelfs zo bedreigend dat de presentatoren zich tijdens sommige opnames genoodzaakt voelden kogelvrije vesten te dragen. Hoe hard is die concurrentiestrijd nu precies? Om dat te onderzoeken bieden de programmamakers in verschillende gemeenten hun diensten aan. En dat blijkt ze niet in dank te worden afgenomen. In Maarssen en Amersfoort worden ze door twee groepen glazenwassers bedreigd. Verschillende bedrijven gaan binnen een mum van tijd over tot intimidatie om “hun wijk” te verdedigen. De uitzending van Rambam over de glazenwassersmaffia is woensdag 14 januari om 22:00 uur te zien bij de VARA op NPO 3.

De lokale politiek reageert afwachtend. Zowel in Maarssen (gemeente Stichtse Vecht) als Amersfoort weigert het college van B&W ook na herhaalde verzoeken op de bedreiging in hun gemeente te reageren. Beide gemeentes vinden dit een zaak voor politie. 
In Rambam onderzoeken Linda Hakeboom, Lex Uiting, Ronald Snijders, Niels van der Laan, Jelte Sondij en Lars Gierveld op creatieve wijze of bepaalde zaken wel eerlijk zijn. Als er zaken aan het licht komen die niet in de haak zijn, slaan de makers van Rambam altijd met ongelijke munt terug.