22
december
2014
|
14:31
Europe/Amsterdam

PROEFKONIJNEN DENNIS EN VALERIO VERBREDEN HUN WETENSCHAPPELIJKE HORIZON IN AMERIKA


BNN-PRESENTATOREN VANAF JANUARI TERUG MET NIEUW SEIZOEN

Wat doet meer pijn, de steek van een bij of de steek van een wesp? En hoe is het om ogen in je rug te hebben? In het vierde seizoen van het BNN-programma Proefkonijnen geven Dennis Storm en Valerio Zeno weer nuchtere antwoorden op bezopen vragen. Dit jaar pakken zij het groots aan, want het leergierige duo reist naar de Verenigde Staten van Amerika om hun wetenschappelijke horizon te verbreden! Zo gaan ze in de eerste aflevering naar de VS om een hele hoop papier overhoop te schieten en zo antwoord te krijgen op de vraag ‘Hoeveel A4’tjes heb je nodig om een kogel te stoppen?’. Verder proberen Dennis en Valerio de uitdrukking ‘een nat pak halen’ te ontkrachten. Is het mogelijk om te zwemmen zonder een nat pak te krijgen? Een nieuw seizoen Proefkonijnen is 5 januari iedere maandag om 20:25 uur te zien bij BNN op 3.

Nieuw in de studio zijn de razendsnelle colleges van Bas Haring over breinbrekende filosofische vraagstukken. Valerio en Dennis zorgen weer voor een ouderwets wetenschappelijke bende in het nieuwe onderdeel Rij je Rot. Dennis: ‘In drie jaar Loverboys en drie jaar Proefkonijnen hebben we een stijl van tv-maken ontwikkeld die je nergens anders op de Nederlandse televisie ziet. En dit seizoen gaat absoluut een paar hoogtepunten opleveren. Valerio: ‘Al vier seizoenen mag ik met mijn grote vriend het leukste programma van Nederland maken. We doen niets liever dan nuchtere antwoorden geven op bezopen vragen. Je kan er dus van uit gaan dat we weer een hoop filmpjes hebben gemaakt waarbij je in je broekje zal plassen van het lachen. Oja, we zijn dit seizoen ook naar Amerika geweest, vet!’.

Ook dit jaar worden Dennis en Valerio in de studio bijgestaan door natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring. Samen met een wekelijks wisselend gastpanellid verbazen zij het publiek met onverwachte live experimenten en bewijzen ze dat iedereen kan genieten van de wondere wereld van de wetenschap. Alles over Proefkonijnen check je via de site en de Facebookpagina.


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Nancy Moorman, 035-6555333, nancy.moorman@bnnvara.nl