02
december
2015
|
15:55
Europe/Amsterdam

POLITICUS VAN HET JAAR-VERKIEZING BIJ DE NIEUWS BV

BESTE POLITICUS VAN 2015 VERKOZEN IN BNN-VARA RADIO 1-PROGRAMMA

Wordt het Mark Rutte, Jesse Klaver, Edith Schippers, Geert Wilders of toch Sybrand Buma? Het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV (BNN-VARA) organiseert samen met de Parlementaire Pers Vereniging (PPV) de Politicus van het jaar-verkiezing. In een speciale uitzending op donderdag 17 december tussen 13.00 en 14.00 uur wordt bekendgemaakt wie de Haagse journalisten de beste politicus van 2015 vinden.

De Parlementaire Pers Vereniging, de belangenorganisatie van zo’n 150 parlementaire journalisten en fotografen, organiseert sinds 1973 de Politicus van het jaar-verkiezing. Vorig jaar kreeg oud-minister van Buitenlands Zaken en Eurocommissaris Frans Timmermans de prijs. Dit jaar zal – naast de vraag wie de beste politicus is – ook worden gevraagd welke politicus het meest lekt, en welke politieke uitspraak het best is blijven hangen.

De Nieuws BV is het dagelijkse nieuwsprogramma van BNN-VARA op NPO Radio 1 tussen 12.00 en 14.00 uur. Presentatoren Eric Corton en Willemijn Veenhoven bespreken op eigen wijze achtergronden bij het nieuws en verhalen uit de wereld van sport, media en cultuur. Ook politiek heeft een belangrijke rol in het programma. In de rubriek Oh Oh Den Haag wordt iedere dag de wereld van het Binnenhof besproken.