28
april
2015
|
11:30
Europe/Amsterdam

PETER VAN BRUGGEN GAAT BIJZONDERE RADIO MAKEN VOOR DE NIEUWS BV

LEGENDARISCHE RADIOMAKER VOORTAAN IEDERE VRIJDAG BIJ BNN-VARA OP NPO RADIO 1 Peter van Bruggen gaat weer radio maken. Dat werd zojuist bekend gemaakt in de uitzending van De Nieuws BV. Vanaf 17 april komt hij wekelijks bij BNN-VARA in De Nieuws BV langs met bijzondere observaties in de rubriek 'Pssssht'. Zijn nieuwe vaste plek is een paar minuten voor het lange nieuws van 13.00 uur. De Nieuws BV is iedere werkdag te beluisteren van 12.00 tot 14.00 uur bij BNN-VARA op NPO Radio 1.

Van Bruggen heeft al meer dan 30 jaar radio gemaakt, zoals de befaamde programma's Het Weeshuis van de Hits en The Breakfast Club. In 2013 ging hij met pensioen. Maar een leven zonder radio is niks voor hem. Van Bruggen gaat zichzelf nu daarom opnieuw uitvinden als radiomaker: “Ik heb altijd minstens twee uur de tijd gehad om een punt te maken op de radio. Nu doe ik het in 2 minuten. Het is alsof ik opnieuw een vak moet leren. En dat doe ik graag!”

Willemijn Veenhoven, die samen met Felix Meurders De Nieuws BV presenteert, vindt het te gek dat Peter van Bruggen voor NPO Radio 1 aan de slag gaat: “Als kind van de jaren '80 en '90 ben ik qua radio echt opgevoed met Peter van Bruggen. Ik vind het een grote eer dat hij nu wekelijks in De Nieuws BV is te horen. Wat het helemaal bijzonder maakt is dat zijn 'Pssssht' niet in een radiohokje is te stoppen.”

'De Nieuws BV' is het lunchprogramma van BNN en VARA, dat iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur wordt uitgezonden op NPO Radio 1. Met veel vaste gezichten als Erben Wennemars, Ronald Giphart, Peter Kee, Sywert van Lienden, Fidan Ekiz en Pieter Derks. In het Radio 1-programma zijn dagelijks gasten uit het nieuws te horen, politiek in ‘Oh Oh Den Haag’, ophef en vertier in ‘De Druktemaker’ en prominente smaakmakers in ‘Het Allerbeste’, zoals Youp van 't Hek, Jacob-Jan Boerma, Typhoon, Piet Hein Eek en Karin van Gilst.