30
september
2015
|
13:16
Europe/Amsterdam

PETER PAUL MULLER, MARTIJN FISCHER EN LOES HAVERKORT OOK IN BNN-SERIE VECHTERSHART

TOPCAST VOOR BNN-SERIE VECHTERSHART

Naast Waldemar Torenstra en Benja Bruijning, zijn ook Peter Paul Muller, Martijn Fischer, Loes Haverkort, Kenneth Herdigein en Henk Poort te zien in de nieuwe BNN-dramaserie Vechtershart. Eerder werd al bekend dat Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen grote rollen spelen in deze achtdelige serie die zich afspeelt in de bloedfanatieke en hechte wereld van de vechtsport en boksscholen. Hiermee is de topcast voor Vechtershart compleet. Bekijk hier de video waarin de cast zich voorstelt. Vechtershart is vanaf 22 november iedere zondag te zien bij BNN op NPO 3.

Kickbokskampioen Nick Roest (Torenstra) heeft zich altijd meer thuis gevoeld in de ring dan daar buiten. Als hij door een geweldsdelict in Frankrijk in de bak belandt, lijkt dat het einde van zijn carrière te zijn. Wanneer Nick na vier jaar vrijkomt, is hij vastbesloten zich een weg terug naar de top te vechten. Daarvoor zal hij eerst in de gratie moeten komen bij de man die hem ooit aan de top bracht: zijn vader John Roest (Johan Leysen).

Pa Roest is een man van de oude stempel: een meedogenloos trainer - zwijgzaam en charismatisch. Een grootheid in de vechtsport, die met zijn vermaarde Sportschool Roest vele kampioenen heeft voortgebracht. En hij lijkt niet van plan om Nick te vergeven voor het feit dat hij zoveel jaar geleden met hem gebroken heeft. Ook zijn tweede zoon David Roest (een rol van Benja Bruijning) geeft pa weinig reden tot trots – want David kampt als beginnend advocaat met een drugsprobleem.

In de sportschool is de plek van kroonprins inmiddels ingenomen door Jerry Valentijn (Werner Kolf), een innemende vechter, die ook nog eens een relatie heeft met Nicks ex en moeder van zijn kind, Selma Bisschop (Imanuelle Grives). De dag dat Nick weer bij Sportschool Roest aanklopt, is de dag waarop de oude John Roest stiekem altijd heeft gewacht. Maar Nick komt misschien te laat. Want als de oude Roest wordt getroffen door een beroerte, weet hij niet hoe lang hij nog leiding aan de sportschool zal kunnen geven. Als de wereld van de vechtsport ook nog eens wordt opgeschrikt door een liquidatie, lijkt de droom van een comeback verder weg dan ooit.

page1image20488
Vechtershart is een coproductie van BNN en Endemol Shine Nederland, naar een idee van Waldemar Torenstra, Maaik Krijgsman en Annemieke van Vliet. De serie is ontwikkeld onder leiding van Pieter Bart Korthuis (Penoza). Check voor meer informatie: www.instagram.com/vechtershartbnn

Voor aanmelden en interviewverzoeken: ( ( ( HERRIE ) ) )
020-4868212 | info@herrie.com