Hilversum,
29
maart
2019
|
11:00
Europe/Amsterdam

PETER PANNEKOEK PRESENTEERT VIJFJARIG JUBILEUM ‘DE AVOND VAN DE FILMMUZIEK’ IN UITVERKOCHT ZIGGO DOME

KLASSIEK MUZIKAAL SPEKTAKEL MET GASTOPTREDENS VAN O.A. NOORTJE HERLAAR, FRANK LAMMERS, DANIËL BOISSEVAIN, TRIJNTJE OOSTERHUIS EN JEROEN VAN KONINGSBRUGGE

Wie zou Pirates of the Caribbean herkennen zonder de opzwepende klanken van Hans Zimmer? En waar zou Star Wars zijn zonder grootse muziek van componist John Williams? Hoe meeslepend is een film daadwerkelijk zonder bijbehorende filmmuziek? Op vrijdag 29 maart speelt Het Metropole Orkest onder leiding van chef-dirigent en maestro Jules Buckley de prachtigste filmcomposities tijdens De Avond van de Filmmuziek. Na voorgaande edities in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, presenteert Peter Pannekoek het muzikale spektakel ter ere van het vijfjarig jubileum in een uitverkocht Ziggo Dome. Hij neemt het publiek samen met co-host - en contrabassist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest - Dominic Seldis mee langs de grootste klassiekers uit de filmmuziek, zoals The Godfather, Harry Potter en Star Wars. Maar ook recentere hits staan op het programma, zoals Mission: Impossible, Bohemian Rhapsody en A Star Is Born. Gedurende de avond zijn er o.a. speciale optredens van harpiste Lavinia Meijer, violiste Noa Wildschut, musicalster Noortje Herlaar en zangeres Trijntje Oosterhuis. Megatalent Nona en Jeroen van Koningsbrugge vertolken het duet Shallow van Lady Gaga en Bradley Cooper en Daniël Boissevain en Frank Lammers kruipen in de huid van Jake en Elwood Blues, oftewel The Blues Brothers. De Avond van de Filmmuziek wordt in twee delen uitgezonden op zondag 7 april om 23.15 uur en op zondag 21 april om 23.05 uur, bij BNNVARA op NPO 1.

Peter Pannekoek: “Ik houd van films, zeker als er waanzinnige muziek in te horen is. Beethoven, Bach en Chopin zijn leuk, maar Hans Zimmer is het echte werk. Ik ben minimaal één keer per week in de bioscoop te vinden en vind het geweldig dat ik vanavond in de Ziggo Dome sta om De Avond van de Filmmuziek aan elkaar te praten. De combinatie van muziek, film en humor staat hopelijk garant voor een fantastische avond.”

Tijdens dit vijfjarig jubileum wordt een eerbetoon aan de filmmuziek van John Williams gegeven in de vorm van een speciale medley. Ook de jong overleden oud chef-dirigent van het Metropole Orkest, Rogier van Otterloo, wordt herdacht met zijn legendarische compositie die hij maakte voor de Nederlandse film Soldaat van Oranje. Uiteraard staan ook de bekende filmmelodieën van Amélie, Intouchables en James Bond op het programma. Daarnaast krijgen de favorieten van het publiek, Titanic, Schindler’s List en Pirates of the Caribbean, een prachtige uitvoering.

Meer informatie en het gehele programma is te vinden op: avondvandefilmmuziek.nl

De Avond van de Filmmuziek op NPO 1 is een co-productie van BNNVARA en PilotStudio.