09
maart
2015
|
12:06
Europe/Amsterdam

PAUW WINT TV-BEELD VOOR BESTE ACTUELE PROGRAMMA

Het VARA-programma Pauw heeft donderdag het TV-Beeld gewonnen in de categorie 'Beste actuele programma'. Loretta Schrijver overhandigde Jeroen Pauw vandaag de prijs. Pauw kreeg het TV-Beeld voor het interview met Frans Timmermans, toen nog net Minister van Buitenlandse Zaken. Pauw is vanaf maandag 2 maart weer iedere werkdag om 23.00 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

De vakjury van de TV-Beelden over Pauw: “In de zeer relevante en actuele uitzending bespeelt Pauw op uiterst deskundige wijze alle registers. Met behulp van gedegen redactiewerk en slimme instarts ontlokt hij Timmermans zaken die hij nooit eerder verteld had.”

Tijdens de uitzending vertelde Timmermans dat één van de slachtoffers was gevonden met een mondkapje om de nek. "Hij had dus de tijd om een kapje op te doen," stelde de minister, die vlak na de ramp een emotioneel betoog voor de VN-Veiligheidsraad hield. Daarin beschreef hij de laatste gedachten van de slachtoffers: ‘Hebben zij de handen van hun geliefden vastgehouden, hun kinderen aan de borst gedrukt? We zullen het nooit weten.’ Timmermans gaf het interview aan de vooravond van zijn benoeming als Eurocommissaris.

De uitreiking van de overige TV-Beelden is op maandag 2 maart.