28
april
2015
|
11:44
Europe/Amsterdam

PAUW VOLGT KONINGSDAG VIA PERISCOPE

IEDEREEN KAN VERSLAGGEVER ZIJN VAN PAUW Nederland viert dit jaar Koningsdag nieuwe stijl. Reden voor Pauw om er op vernieuwende wijze aandacht aan te besteden. Het publiek krijgt de mogelijkheid deze dag zelf verslag te doen van alle gebeurtenissen. Iedereen die over het programma Periscope beschikt kan zich via een tweet naar @pauw.nl aanmelden om verslaggever te worden. Filmpjes worden de hele dag gedeeld via de Twitter van Pauw en de beste fragmenten zijn te zien in de tv-uitzending. De Koningsdag-special van Pauw was maandag 27 april om 23.00 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Jeroen Pauw: “Wij streamen tegenwoordig zelf elke dag via Periscope de gebeurtenissen in de studio, vlak voordat we beginnen met de tv-uitzending, dus ik weet hoe leuk het is. Een gezamenlijke beleving van een evenement als Koningsdag zou helemaal bijzonder zijn. Iedereen met een iPhone kan via dit programma die dag cameraman of vrouw zijn. Vanuit honderden camerastandpunten maken we zo het meest veelzijdige programma over Koningsdag.”

Ook mensen zonder Periscope kunnen deelnemen door hun Koningsdagfilmpje te mailen naar koningsdag@bnnvara.nl. De filmpjes mogen niet langer zijn dan 60 seconden. Alle informatie is te vinden op pauw.vara.nl.