Hilversum,
16
april
2014
|
11:30
Europe/Amsterdam

PAUW & WITTEMAN STOPT

JEROEN EN PAUL IEDER VERDER MET EIGEN PROGRAMMA’S

Na acht jaar Pauw & Witteman, stopt het programma aan het eind van dit seizoen. De presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman zullen komend televisieseizoen eigen programma’s gaan presenteren. Jeroen Pauw gaat na de zomer voor de VARA een nieuwe dagelijkse late night talkshow presenteren op de plek van Pauw & Witteman. Paul Witteman zal nieuwe programma’s gaan presenteren over muziek, politiek en wetenschap. De laatste aflevering van Pauw & Witteman is te zien op vrijdag 23 mei. Tot die tijd is het programma nog dagelijks te zien om 23.00 uur bij de VARA op Nederland 1.

Paul Witteman over zijn vertrek: “Na acht jaar en ongeveer twaalfhonderd uitzendingen merkte ik in de loop van dit seizoen dat ik toe ben aan iets nieuws. Net op dat moment kreeg ik het aanbod om het komend seizoen een programma over muziek te presenteren, ook een lang gekoesterde droom. Pauw & Witteman was voor Jeroen en mij een schitterende tijd. We hebben een groot publiek bereikt met spraakmakende uitzendingen, maar door al dat nachtbraken werd het voor mij op den duur ook vermoeiend. Ik zal de politieke actualiteit niet hoeven missen, omdat ik aan Buitenhof verbonden blijf als presentator. Ook ga ik voor de VARA een wetenschappelijk programma maken. Ik neem dan wel afscheid van een late night talkshow, maar blijf als journalist actief daar waar van oudsher mijn passie ligt: bij de muziek, de politiek en de wetenschap.”

Jeroen Pauw vindt het jammer dat de samenwerking tot een eind komt, maar ziet ook nieuwe kansen: ‘Ik denk met veel plezier en warmte terug aan al die jaren van intensieve samenwerking met Paul Witteman, met wie ik naast eerdere programma's zoals NOVA-Politiek en De Woestijnruiters de laatste acht jaar Pauw & Witteman maakte. Het dagelijks maken van een programma dat zowel 'het nieuws van de dag' als 'de waan van de week' probeert te vatten behoort tot het aantrekkelijkste werk in de televisiejournalistiek. Ik verheug mij dan ook zeer op het nieuwe seizoen waar mij de kans wordt geboden om op het begeerlijke late night tijdslot als presentator verder te gaan. Een toekomstig programma, uiteraard boordevol ideeën en ambities, waarvoor het nu nog iets te vroeg is om daar al specifiek iets over te zeggen. Voorlopig kijk ik met optimisme naar de komende weken waarin wij ons programma Pauw & Witteman met inzet en plezier zullen maken en zo het achtste seizoen succesvol hopen af te ronden.’

Frans Klein, mediadirecteur BNN-VARA: ‘Pauw & Witteman is de afgelopen acht jaar zeer bepalend geweest voor het politieke en maatschappelijke debat. Jeroen en Paul stellen altijd de belangrijke journalistieke vragen en maken tegelijkertijd een onderhoudend en toegankelijk programma voor een breed publiek. Ik ben blij dat Paul voor de VARA behouden blijft en kijk uit naar de programma’s waar hij de komende tijd mee aan de slag gaat. Ook het nieuwe VARA-programma met Jeroen op de late avond belooft veel goeds.’