Hilversum,
16
november
2016
|
16:04
Europe/Amsterdam

PAUL WITTEMAN TREEDT OP IN TOOMLER EN KNUFFELT MET WILDVREEMDEN

'WITTEMAN ONTDEKT: HET GELUK' VANAF 25 NOVEMBER OP NPO 2

Hoe kunnen we een beetje gelukkiger worden? Na de vorige serie 'Witteman ontdekt: sleutelen aan de mens' is Paul Witteman terug met een nieuw seizoen van zijn wetenschapsprogramma 'Witteman ontdekt'. Heel veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar geluk. Paul Witteman gaat na hoe dat kan, gelukkiger worden. Elke aflevering krijgt hij tips van iemand die daar ideeën over heeft. Niet alleen worden die ideeën met behulp van de wetenschap kritisch tegen het licht gehouden, maar nieuw dit seizoen is dat Paul ze ook zelf gaat uitproberen. ‘Witteman ontdekt: het geluk’ is vanaf 25 november elke vrijdag om 21.05 uur te zien bij de VARA op NPO 2.

In de eerste aflevering is geluksambassadeur Leo Bormans te gast. Bormans is bekend van boeken als 'The world book of happiness' en 'The world book of hope'. Op zijn aanraden gaat Paul Witteman iets nieuws uitproberen wat buiten zijn comfortzone ligt. Dat brengt hem ertoe te gaan optreden in stand-up comedy club Toomler en zich door wildvreemde mensen te laten omhelzen. 

Over dat laatste zegt Paul in een interview met de VARAgids: "De deur ging open en dan kwam een mij onbekende man of vrouw binnen. Die ging gedurende een minuut met mij knuffelen. En dan kwam de volgende weer binnen. Er mocht ook niet bij gesproken worden. Ik werd er bijna duizelig van, maar het was ook… Ik knuffel nooit. Het zit niet in mijn aard."

De vijf afleveringen daarna gaan over yoga, het geloof, mindfulness, neuropsychologie en de geluksindustrie.

Zie ook de website, Facebook en Twitter van 'Witteman ontdekt: het geluk'.