22
januari
2015
|
14:06
Europe/Amsterdam

PAUL DE LEEUW TEST KENNIS OVER ETEN IN DE NATIONALE EETTEST BIJ BNN

- RECTIFICATIE: JUISTE UITZENDDATUM IS WOENSDAG 28 JANUARI -

MET NANCE, FRANS DUIJTS EN HEEL HOLLAND BAKT-WINNAAR MENNO DE KONING

Welke oer-Hollandse groente is plotseling mateloos populair bij gezondheidsfreaks in de States? Hoeveel glazen energiedrank moet je drinken om honderd suikerklontjes binnen te krijgen? En wat krijg je precies als je een kapsalon bestelt? In De Nationale Eettest schotelt Paul de Leeuw het publiek en de kijkers thuis vragen voor over eten. In de studio nemen presentatrice Nance, tv-maker/blogger Tim den Besten, Heel Holland Bakt-winnaar Menno de Koning, schrijver/fijnproever Ronald Giphart, zanger Frans Duijts, presentatrice Vivian Reijs en de jongste chefkok van Nederland Joris Bijdendijk het tegen elkaar op. Wie weet er het meest over wat we allemaal dagelijks naar binnen werken? De Nationale Eettest is op woensdag 28 januari om 20:30 uur te zien bij BNN op NPO 1.

Naast de bekende Nederlanders gaan ook verschillende publieksvakken de strijd met elkaar aan. Weten superfood-liefhebbers ook wat over ander voedsel dan chiazaad en gojibessen? Kunnen de snackgekken opsommen wat er allemaal in een frikandelletje zit? Hebben foodbloggers de wijsheid in pacht over voedsel omdat ze er dagelijks over schrijven? Reikt de culinaire interesse van truckers verder dan het wegrestaurant? En weten gepassioneerde boeren alles over het voedsel dat ze dagelijks verbouwen?

De test is samengesteld door niemand minder dan Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden. Zij is als expert in de studio aanwezig om bij de vragen op smaakvolle wijze tekst en uitleg te geven. Alles over meespelen en meer info over De Nationale Eettest vind je op eettest.bnn.nl.


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 0356268913, thijs.verheij@bnnvara.nl