22
januari
2014
|
13:33
Europe/Amsterdam

PAUL DE LEEUW TEST EETKENNIS IN DE NATIONALE EETTEST BIJ BNN

PETER BEENSE, LORETTA SCHRIJVER EN RICHARD GROENENDIJK TESTEN KENNIS OVER ETEN

Is het waar dat er beenmerg in winegums zit? Van welke ingrediënten krijg je de slechtste adem? En is een broodje gezond wel een slimmere keuze dan een kaassoufflé? Kortom: hoeveel weet jij over wat je dagelijks in je mond steekt? In De Nationale Eettest bij BNN schotelt Paul de Leeuw bekende Nederlanders, publieksvakken en kijkers thuis vragen voor over eetgewoontes en gezondheid. De acht bekende fijnproevers die de test krijgen opgediend zijn cabaretier Richard Groenendijk, oud-nieuwslezeres Noraly Beyer, Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek, presentatrice Ellemieke Vermolen, volkszanger Peter Beense, rapper Yes-R, columniste Aaf Brandt Corstius en presentatrice Loretta Schrijver. De test is voor de kijkers thuis mee te spelen via de tablet, smartphone of pen en papier. De Nationale Eettest is op woensdag 5 februari om 20:30 uur te zien bij BNN op Nederland 1.

Voor Paul de Leeuw is het een favoriet onderwerp dat centraal staat in de test. Paul: ‘Je kunt mij midden in de nacht wakker maken door alleen maar het ?woord eten te roepen! Daarom ben ik ontzettend blij om als über-eter van deze test de? wonderen van ons eten aan een geweldig panel en de publieksvakken voor te mogen leggen.’

Naast de bekende Nederlanders gaan ook verschillende publieksvakken de strijd met elkaar aan. De healthfreaks zijn altijd bezig met een gezonde hap, maar betekent dat ook dat ze meer over eten weten dan de junkfood-lovers? Hebben de sterren-chefkoks de messen geslepen of worden ze in de pan gehakt door de kantinejuffrouwen? En gaan de echte ambachtslieden zoals slagers en bakkers hoge ogen scoren met hun boerenwijsheden of wordt het de hoogste tijd dat ze ook eens iets over voedsel gaan googelen? De test is samengesteld door niemand minder dan Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden. Zij is als expert in de studio aanwezig om bij de vragen op smaakvolle wijze tekst en uitleg te geven.

Alles over meespelen en meer info over De Nationale Eettest vind je op eettest.bnn.nl.


Als eerste op de hoogte zijn van BNN-Nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter!

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnnvara.nl