20
maart
2013
|
13:59
Europe/Amsterdam

PATRICK LODIERS BRENGT NABESTAANDEN ORGAANDONOR IN CONTACT MET ONTVANGER

DONORPROGRAMMA HART NODIG BIJ BNN OP NEDERLAND 1

Donorregistratie gaat BNN aan het hart. Dus brengt Patrick Lodiers in het programma Hart Nodig nabestaanden van donoren in contact met de ontvangers van het orgaan. Een unieke ontmoeting, omdat orgaandonatie zich normaal gesproken in de anonimiteit afspeelt. De identiteit van zowel de donor als de ontvanger wordt door medici afgeschermd. Maar wat als de ontmoeting wel plaatsvindt? Patrick Lodiers brengt twee mensen met een bijzonder verhaal bij elkaar. Hart Nodig is vanaf 4 april iedere donderdag om 22.20 uur te zien bij BNN op Nederland 1.

Volgens presentator Patrick Lodiers is een donorprogramma, bijna zes jaar na uitzending van De Grote Donorshow, nog altijd hard nodig om mensen bewust te maken van het belang van donorregistratie. Patrick: ‘In Hart Nodig laten we zien wat een enorm positieve impact een nieuw orgaan heeft voor een doodziek iemand. Donoren verdienen een standbeeld: helden zijn het!’

In de eerste aflevering van Hart Nodig ontmoet Patrick de 43-jarige Benjamin. Hij heeft vijf jaar geleden een nieuw hart gekregen, na vier jaar doodziek geweest te zijn en drie jaar op de wachtlijst te hebben gestaan voor een harttransplantatie. Margret en Arno verloren vijf jaar geleden door een verkeersongeluk hun oudste dochter Nina. Zij was toen zestien. Margret, Arno en de broer en zus van Nina doneerden haar organen. Benjamin was de gelukkige ontvanger van haar hart en leeft nu - dankzij Nina's hart - een bijna normaal leven. Nu, vijf jaar na het ongeluk en de harttransplantatie, ontmoeten Benjamin en de nabestaanden van Nina elkaar.

Hart Nodig is ontwikkeld en geproduceerd door Talpa en is mede mogelijk gemaakt door donadona.nl. Stichting Donadona is een onafhankelijk platform dat contact legt tussen nabestaanden van orgaandonoren en getransplanteerden. Meer informatie over Hart Nodig is te vinden op hartnodig.bnn.nl.

Als eerste op de hoogte zijn van BNN-nieuws?
Volg @omroepBNN op Twitter

Voor meer informatie: BNN Communicatie
Marloes van Grotel, 0356555321, Marloes.van.grotel@bnn.nl