26
november
2015
|
11:31
Europe/Amsterdam

OVER MIJN LIJK MET VALERIO ZENO BIJ BNN OP NPO 1

VIJF JONGE MENSEN HALEN ALLES UIT DE LAATSTE FASE VAN HUN LEVEN

In de bloei van je leven en volop aan het genieten, maar opeens krijg je te horen dat je niet lang meer te leven hebt. Wat dan? In Over Mijn Lijk volgt Valerio Zeno vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en het beste uit de laatste fase van hun leven proberen te halen. Dit seizoen zijn dat Chelsea, Eveline, Mathijs, Ariejanne en Edgar. Valerio, die het programma voor het eerst presenteert, maakt de kandidaten mee op hun goede, maar ook op de mindere momenten. Op hun eigen manier richten ze de laatste kostbare tijd van hun leven in; de één met een grote bucketlist vol spannende uitdagingen en de ander geniet gewoon van de dagelijkse routine. Over Mijn Lijk is vanaf 7 januari 2016 iedere donderdag om 22.15 uur te zien bij BNN op NPO 1.

Valerio Zeno heeft het stokje dit seizoen overgenomen van Patrick Lodiers. Valerio: “Het maken van Over mijn Lijk stond al een paar jaar boven aan mijn lijst. Ik vind het dan ook een hele eer dat ik mensen mag volgen die vreselijk nieuws voor hun kiezen hebben gekregen en daar zo open over durven zijn. Het is bijzonder om van dichtbij mee te maken wat een levenslust er in mensen los komt wanneer ze weten dat het leven niet lang meer zal duren.”

Chelsea (22) heeft PSMA, een zeldzame vorm van ALS. Haar ziekte is progressief en Chelsea heeft de ‘snelle’ variant. Dit betekent dat er steeds meer in haar lichaam uit gaat vallen en de artsen haar gemiddeld nog zo’n 6 maanden tot 5 jaar geven. Ze probeert zoveel mogelijk leuke dingen te doen en hoopt een inspirator te zijn voor mensen. De 30-jarige Eveline heeft baarmoederhalskanker met uitzaaiingen in verschillende klieren, waardoor ze niet lang meer zal leven. Ze wil nu vooral genieten en heeft besloten alles eruit te halen wat er in zit. Reizen is haar grote passie en ze is daarom nog maar zelden thuis, wat af en toe lastig is voor haar familie en vriend. Mathijs (18) heeft botkanker en overal uitzaaiingen, de artsen geven hem nog maar een paar weken tot maanden. Deze diagnose heeft Mathijs niet veranderd, hij laat zich door zijn ziekte niet uit het veld slaan. Met zijn kameraden, zoals hij dat noemt, brengt hij veel tijd door. En hoe ziek hij zich ook voelt; hij zal geen wedstrijd van FC Groningen overslaan! Ariejane (29) heeft baarmoederhalskanker en heeft waarschijnlijk nog maar 9 maanden te leven. Ze is een alleenstaande moeder van twee kinderen; Lennard van 12 jaar, en Jennifer van 6 jaar. De tijd die ze nog heeft wil Ariejanne dan ook zoveel mogelijk met haar kinderen doorbrengen. Een bucketlist heeft ze niet, ze geniet juist van de gewone dagelijkse dingen. De sportieve, niet rokende Edgar (34) heeft longkanker. Hij is niet meer te genezen en heeft nog maximaal één jaar te leven. Maar dat accepteert Edgar niet zomaar; ieder experimenteel middel grijpt hij aan om zijn leven te rekken. Hij brengt zijn tijd voornamelijk door met zijn vier broers waar hij heel hecht mee is.

Vanaf januari krijgt Over Mijn Lijk een geheel vernieuwde website. De levenslijnen worden uitgebreider en de blogs zijn terug. Én vanaf dit seizoen kunnen de bezoekers zelf een bucketlist aanmaken, geïnspireerd op de vele bucketlists die we de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen. Daarnaast kunnen kijkers hier berichtjes achterlaten voor de OML’ers en hun nabestaanden.

Over Mijn Lijk is een coproductie van BNN-VARA en Skyhigh TV.


Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnnvara.nl