21
oktober
2013
|
17:00
Europe/Amsterdam

OPNAMES NIEUWE BNN-SERIE STARTUP IN VOLLE GANG

DANIËL BOISSEVAIN MAAKT CAST COMPLEET

Romantiek versus lust, vriendschap versus ruzie en idealisme versus het grote geld: De Meelfabriek in Leiden is met ingang van vandaag het decor voor de opnames van de gloednieuwe BNN-serie StartUp. Deze dagelijkse serie volgt jonge ondernemers die samen in een leegstaand pand hun dromen verwezenlijken en is vanaf maandag 6 januari bij BNN op 3 te zien. De bedrijfjes krijgen allemaal een plekje in het kantoorpand van De Meelfabriek, waardoor er volledig op locatie gefilmd kan worden. Met de komst van Daniël Boissevain is de cast compleet. Boissevain neemt de rol van Bert op zich, eigenaar van het pand en de vader van Sterre. In de serie botst Bert door zijn zakelijke instelling met zijn idealistische dochter die het StartUp-pand mag beheren.

Daniël Boissevain over zijn rol en nieuwe collega’s: ‘Ik vind 't bijzonder om met zo'n talentvolle, jonge cast te gaan samenwerken. Een dagelijkse serie maken is nieuw voor mij, maar ook heel inspirerend!’ Naast Boissevain zijn vorige week ook Sander van Amsterdam (Het Huis Anubis en Bloedbroeders), Annelies Appelhof (speelfilm Finn en theatervoorstellingen bij De Citadel en Stella Den Haag) en Gerson Oratmangoen (films Wijster, De Punt en Schemer) aan de cast toegevoegd. De cast bestaat verder uit de jonge en talentvolle acteurs Sarah Bannier (Ik ook van jou en Divorce), Sanne Langelaar (GTST, Verliefd op Ibiza de serie), Eva Laurenssen (Lieve Liza, Penoza en Soof), Mamoun Elyounoussi (Coach, Pizza Maffia en Doodslag), Sophie Veldhuizen (musicals Soldaat van Oranje, Mary Poppins en Hij Gelooft in Mij), Serge Mensink (Vrijland, Feuten en Het Diner), Stephen Liebman (Hart tegen Hard en Van Gogh; een huis voor Vincent), Naomi van der Linden (Bagdad Café, Toneelgroep De Appel), Reinier Demeijer (Soldaat van Oranje), Maurits Delchot (bekend als rapper Negativ en van de films Hoe Duur was de Suiker en Alleen maar nette mensen) en Joel de Tombe (S1ngle, De Bende van Oss en Hair de musical).

StartUp is een eigentijdse serie over jonge mensen met grote dromen. De serie gaat over kansen benutten, idealen nastreven, grenzen opzoeken en de uitdagingen die horen bij het ondernemerschap. StartUp draait om vrienden en vijanden, liefde en jaloezie, successen en tegenslagen. De hoofdpersonen proberen allemaal hun droom te verwezenlijken: succesvol eigen baas zijn. Maar ook al zijn ze zelfstandig ondernemer, dromen waarmaken kunnen ze niet alleen. De serie wordt in opdracht van BNN geproduceerd door Endemol Nederland.

Meer informatie over deze nieuwe serie en de cast vind je op startup.bnn.nl.


Beeldmateriaal van de eerste scènes via de perssite pers.bnn.nl of via:
BNN Communicatie
Claudia Siebe, 035-6555321, claudia.siebe@bnn.nl