Hilversum,
15
november
2021
|
14:44
Europe/Amsterdam

OP1 ZENDT VANAVOND UIT VANUIT UMC UTRECHT

Op1 komt vanavond met een speciale uitzending live vanuit het UMC Utrecht. Dit Utrechtse academische ziekenhuis moet op dit moment weer alle zeilen bijzetten om de stroom coronapatiënten op te vangen. De reguliere zorg wordt op dit moment afgeschaald. Andere afdelingen zijn gevraagd bij te springen in de zorg voor coronapatiënten. In rap tempo worden afdelingen ingericht, speciaal voor Covid-zorg. Op1 vanuit het UMC Utrecht is vanavond, maandag 15 november, om 22.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

De gevolgen voor het ziekenhuis, haar personeel en de zorg voor overige patiënten zijn ingrijpend. Reden voor Op1 om de talkshowtafel voor één dag te verplaatsen naar het ziekenhuis. Te gast zijn onder anderen de aan dit ziekenhuis verbonden viroloog Anne Wensing, arts-microbioloog Marc Bonten en kinderarts-epidemioloog Patricia Bruijning.

De bestuursvoorzitter van het UMC, Margriet Schneider, vertelt welke praktische gevolgen de Covid-zorg binnen haar ziekenhuis heeft. BNNVARA-presentatoren Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid praten ook met ex-patiënten, familieleden en verpleegkundigen.