Hilversum,
13
februari
2019
|
14:47
Europe/Amsterdam

ONBEGREPEN NEDERLANDERS REKENEN AF MET VOOROORDELEN IN 'IK DURF HET BIJNA NIET TE VRAGEN'

OPENHARTIGE ANTWOORDEN OP SCHERPE VRAGEN IN NIEUW BNNVARA-PROGRAMMA OP NPO 3

Waarom stopt een alcoholist niet gewoon met drinken? Word je als sekswerker weleens verliefd op een klant? Vinden daklozen zelf dat ze stinken? Durven mensen met een gezichtsafwijking in de spiegel te kijken? In het nieuwe BNNVARA-programma ‘Ik durf het bijna niet te vragen’ geven onbegrepen Nederlanders antwoord op de meest indringende en soms choquerende vragen van kijkers, en rekenen ze af met stigma's en de vooroordelen die mensen over hen hebben. Dappere alcoholisten, blootlopers, daklozen, ongeneeslijk zieken, mensen met een gezichtsafwijking, sekswerkers, christenen en mensen die seksueel zijn misbruikt stellen zich volledig open en nemen de kijker mee in hun belevingswereld.

'Ik durf het bijna niet te vragen' is vanaf dinsdag 19 februari om 21.40 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

In de eerste aflevering praten ex-alcoholisten en actieve drinkers openhartig over hun verslaving en beantwoorden zij, nuchter en onder invloed, indringende vragen over de highs en lows die bij alcoholisme komen kijken. Waarom en wanneer zijn zij begonnen met overmatig drinken? Hebben zij vaak mensenlevens in gevaar gebracht door dronken achter het stuur te kruipen? Zijn zij zich bewust van wat hun alcoholisme doet of heeft gedaan met hun omgeving? Mogen ex-alcoholisten kersenbonbons of rode wijnsaus eten? En wat is het allerergste dat zij ooit hebben gedaan in een dronken bui?

In de tweede aflevering gaan blootlopers in op de vooroordelen die kijkers over hen hebben. Want naturisten en nudisten hebben de hele dag seks en zijn exhibitionisten, of niet? Verschillende blootlopers leggen uit wat zij zo fijn vinden aan naaktlopen. Zijn ze zo opgevoed, of hebben ze er later pas voor gekozen? Wat vindt hun omgeving ervan? Loop je ook bloot tussen kinderen? Waar laten zij hun portemonnee als ze naakt zijn? En wat doe je als je een stijve krijgt?

Download hier de teaser:

Teaser - Ik durf het bijna niet te vragen.mp4 82.17 MB