Hilversum,
22
januari
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

ÖZCAN AKYOL KNIPT BEKENDE KOPPEN IN INTERVIEWPROGRAMMA 'DE GEKNIPTE GAST'

Thomas Erdbrink, Loretta Schrijver, Ronald de Boer, Marlijn Weerdenburg e.a. nemen plaats in Eus’ kappersstoel

Elke week is er wel een prominente Nederlander het middelpunt van een actuele of culturele gebeurtenis. Een toonaangevend evenement zoals een theaterpremière, een politiek debat, een prijsuitreiking of een boekpresentatie. Daarom nodigt Özcan Akyol, ook wel bekend als Eus, elke week een bekende Nederlander uit om in zijn eigen kapperszaak helemaal te worden verzorgd. In de kappersstoel ontspint zich een openhartig gesprek zoals we dat van Özcan Akyol gewend zijn, ongescript en persoonlijk over het werk en privéleven van de gast. Onder meer Thomas Erdbrink, Loretta Schrijver, Cornald Maas, Marlijn Weerdenburg, Jan Slagter, Suse van Kleef en Ronald de Boer nemen plaats in zijn kappersstoel. Het 15-minuten durende programma ‘De Geknipte Gast’ is vanaf dinsdag 4 februari vijftien weken lang te zien bij BNNVARA rond 21.00 uur op NPO 2. 

Behalve het knippen van het hoofdhaar en het inzetten van rollers, trimt en scheert Eus ook baarden en kan hij zelfs threading toepassen bij dames. Het kappersvak is Eus niet geheel onbekend: ‘In mijn jeugd was een eenmalige aanschaf van een tondeuse goedkoper dan een tweewekelijks bezoekje aan de kapper. Daarom leerden we met vrienden elkaar knippen en scheren. Voor vrouwen heb ik speciaal voor dit programma een cursus van een halfjaar gevolgd.’ 

Eus’ eerste klant is Thomas Erdbrink die voor het eerst in tien jaar tijd voet zet in een Nederlandse kapperszaak. Hoewel Iran het wereldnieuws bepaalt, mag de correspondent sinds vorig jaar april geen verslag meer doen van zijn thuisland. Eus vraagt hem, net voor zijn terugreis naar Iran, hoe zijn leven er nu uit ziet en wat zijn plannen voor de toekomst zijn. 

De Geknipte Gast is een co-productie van BNNVARA en Nozem Films.