Hilversum,
29
december
2016
|
22:00
Europe/Amsterdam

NYNKE DE JONG WINT DE NATIONALE 2016 TEST

ÖZCAN AKYOL WORDT TWEEDE MET EEN PUNT VERSCHIL

Wat kocht Justin Bieber in een Amsterdamse supermarkt? Welke BN’er is nooit lid geweest van het Groningse Vindicat? Dit waren de twee moeilijkste vragen die voorbij kwamen in De Nationale 2016 Test. Het raadsel welke ouders hoorden bij de liefdesbaby van 2016 die in de studio aanwezig was, bleek ook lastig te beantwoorden. Mystery ouders Bobbi Eden en haar man Mark Laurens kwamen hun zoon tijdens de opname weer ophalen. De vraag ‘Waarom kennen Kim Kötter en Donald Trump elkaar?’ was geen moeilijke. 

Het was een nek-aan-nek race, maar journalist en columnist Nynke de Jong had van de 25 vragen met 21 goede antwoorden de hoogste score onder de BN'ers. Ze kreeg de Nationale 2016 Test bokaal overhandigd uit handen van presentatrice Sophie Hilbrand, op de voet gevolgd door columnist Özcan Akyol met 20 goede antwoorden. Cabaretière Soundos el Ahmadi eindigde als derde met 18 goede antwoorden. Ze gooide tevens hoge ogen met haar overtuigende dancemoves, nadat hiphopper Anthony Benjamin de move van 2016, The Dab, demonstreerde. 

De publiekswinnaar had de absolute topscore met maar liefst 23 goede antwoorden. De middelbare scholier uit Apeldoorn miste onder meer het antwoord op de vraag in welke stad Max Verstappen de Grand Prix won. 

De BN’ers die dit jaar hun kennis lieten testen waren presentator Beau van Erven Dorens, journalist en columnist Nynke de Jong, oud drievoudig kampioen kickboksen Remy Bonjasky, cabaretière Soundos el Ahmadi, zanger en rapper Mr. Probz, schrijver en columnist Özcan Akyol en programmamaker Linda Hakeboom. Het publiek in de studio speelde mee en ook de kijkers thuis werden uitgedaagd om via tablet, smartphone of gewoon ouderwets met pen en papier mee te spelen.