21
december
2015
|
14:18
Europe/Amsterdam

NK OMHOOGSCHAATSEN IN NIEUW SEIZOEN BUREAU SPORT

FRANK EVENBLIJ EN ERIK DIJKSTRA BEGEVEN ZICH OP GLAD IJS

Bureau Sport komt terug! Frank Evenblij en Erik Dijkstra straffen alle sportclichés af en ontrafelen mysteries en mythen. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen staat geheel in het teken van de schaatssport: allround schaatsers, sprinters, shorttrackers en de mannen van de lange adem op natuurijs. Maar er is vooral ruim aandacht voor de nieuwste discipline op het ijs: het omhoog schaatsen. Erik en Frank volgen de laatste ontwikkelingen van het allereerste NK in deze tak van sport. Verder onderzoeken de mannen hoe moeilijk het is om het ijs van Thialf te dweilen met een Zamboni en duiken ze met Ted-Jan Bloemen de verhoorwagen in: waarom is hij eigenlijk voor Canada gaan schaatsen? Bureau Sport is vanaf 7 januari iedere donderdag om 20.30 uur te zien bij de VARA op NPO 3.

Iedere aflevering van Bureau Sport schrijft Youp van’t Hek een brief aan zijn overleden ouders, om ze op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de sport. Nieuw dit seizoen is Studio Sport-presentatrice Dione de Graaff. Zij vertelt iedere aflevering een legendarisch sportverhaal.

Verderop in het seizoen volgen Frank en Erik ook Errol “The Bonecrusher” Zimmerman. Hij komt in actie op een groot kickboksgala in Amsterdam. En levende legende Egbert Streuer zit op het TT circuit van Assen op de motor, met Frank en Erik in de zijspan. Hoe moeilijk is het om in actie te komen als bakkenist op een zijspan?