Hilversum,
24
december
2018
|
12:09
Europe/Amsterdam

NIEUWJAARSCONCERT NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE OP 1 JANUARI 2019

Met dit jaar als thema ‘Adam & Eva’

Net als voorgaande jaren brengt BNNVARA, in samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble, het Nieuwjaarsconcert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Het concert heeft deze keer als thema ‘Adam & Eva’, met muziek over het paradijs, de liefde, verleiding, schuld en schaamte. Het Nieuwjaarsconcert van het NBE is op dinsdag 1 januari 2019 om 19.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Wie denkt aan mannen in ongemakkelijke zwarte pakken en een Weense wals, kent de Nieuwjaarstraditie van het Nederlands Blazers Ensemble niet. Vol overgave blazen de Blazers het publiek het nieuwe jaar in. Ze zorgen voor verrassing, verrukking en ontroering met jonge talenten en muzikanten uit dichtbije en verre streken.

Net als ieder jaar schreef het NBE een wedstrijd uit voor componisten tot en met 18 jaar. De Blazers nodigden jongeren uit om een stuk te schrijven rond het thema ‘Adam & Eva’. De winnaars spelen op 1 januari hun compositie samen met het NBE. Kinderen voor Kinderen-presentatrice en musicalster Anne Appelo interviewt deze jonge componisten.