Hilversum,
22
december
2017
|
10:05
Europe/Amsterdam

NIEUWJAARSCONCERT NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE 2018

Net als voorgaande jaren brengt BNNVARA, in samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble, het Nieuwjaarsconcert vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Het concert heeft deze keer als thema ‘Lang zullen we ronddraaien’, een ode aan onze planeet aarde. Het Nieuwjaarsconcert van het NBE is op maandag 1 januari om 19.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Wie denkt aan mannen in ongemakkelijke zwarte pakken en een Weense wals, kent de Nieuwjaarstraditie van het Nederlands Blazers Ensemble niet. Vol overgave blazen de Blazers het publiek het nieuwe jaar in. Ze zorgen voor verrassing, verrukking en ontroering met jonge talenten en muzikanten uit dichtbije en verre streken. 

Net als ieder jaar schreef het NBE een wedstrijd uit voor componisten tot en met 18 jaar. De Blazers nodigden jongeren uit om een stuk te schrijven rond het thema van dit jaar. De winnaars, Arjan Linker (17, uit Nieuw-Amsterdam), Marise den Bakker (16, uit Baak) en Max Donker (10, uit Amsterdam), spelen op 1 januari hun compositie samen met het NBE. Nienke de la Rive Box van BNNVARA interviewt deze jonge componisten.