07
mei
2014
|
13:40
Europe/Amsterdam

NIEUWE VARA-SATIRE OP DE ZATERDAG: COJONES

Erik van Muiswinkel voert grote cabaretnamen aan


COJONES is het Spaanse woord voor 'ballen'. Lees: guts, lef, testosteron, ertegenaan! COJONES wordt met een dikke Hollandse J uitgesproken, en belooft wekelijkse satire uit het hoofd en uit het hart. Geëngageerd tv-amusement in de grote traditie van Farce Majeure, Kees en Wim, Kopspijkers en Business Class. Met Erik van Muiswinkel als ankerman, Thomas van Luyn en Mike Boddé als muzikale ontregelaars, Owen Schumacher en Rob Urgert als scherpe commentatoren en Martijn Koning als zijn verschrikkelijke zelf. Eindredacteur Hans Riemens, hofschrijver Edo Schoonbeek. Vanaf 17 mei op een televisietoestel bij U in de buurt. Bij de VARA, rond 23.00 uur, Nederland 1.

De ploeg van cabaretiers en schrijvers die de Nederlandse kijker Kopspijkers, De Kwis en de Oudejaarsconferences Gedoog Hoop en Liefde en Het Eerlijke Verhaal bracht, slaat de handen ineen en gaat met COJONES de zaterdagavond opschudden. Linksom of rechtsom zullen ook o.a. Sanne Wallis de Vries, Niels van der Laan en Jeroen Woe bijdragen gaan leveren. Vanuit het Amsterdamse M-Lab blikken zij vier weken lang terug op het nieuws en non-nieuws van de afgelopen week. In het verleden behaalde resultaten geven een heel aardige indicatie van de toekomst.

Erik van Muiswinkel: “Tien jaar geleden was Nederland 'af'. Nu moeten er een paar dingetjes gecorrigeerd worden: de opgewekte machteloosheid van onze leiders, het verwoeste onderwijslandschap, de schaamteloze bank- en beursjongens, de verziekte topsport, de verwarde kunstwereld, de misselijke boulevardcultuur en het matige centrale middenveld van het Nederlands Elftal. De hoofdrolspelers in al die kluchten zullen in COJONES stuk voor stuk hun vet krijgen. Niet alleen in Rotterdam spreken we Nederlands. Dat gebeurt eigenlijk overal in het land, als je er oor voor hebt. Dus die Spaanse COJONES mogen best met een dikke Hollandse J worden uitgesproken."

COJONES is vanaf zaterdagavond 17 mei rond de klok van elf te zien bij VARA op Nederland 1. 

Kaarten zijn te koop via de VARA Online ticketservice (tickets.vara.nl).
Meer informatie over COJONES vind je bij Bunker Theaterzaken.

En volg via Twitter:
@ErikvMuiswinkel 
@MikeBodde
 @Thomasvanluyn
 @MartijnK0ning
Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviews:
BNN-VARA Communicatie, Claudia Siebe
035-6462082 of claudia.siebe@bnnvara.nl