Hilversum,
31
augustus
2018
|
10:33
Europe/Amsterdam

NIEUWE SINGLE EN CLIP VAN KINDEREN VOOR KINDEREN KOM ERBIJ!

SINGLE RELEASE OP 31 AUGUSTUS, ALBUM RELEASE OP 21 SEPTEMBER

Op vrijdag 31 augustus komt de nieuwe single van Kinderen voor Kinderen uit:Kom erbij! De tekst is geschreven door kinderboekenschrijver Edward van de Vendel en de muziek is van producer Tjeerd P. Oosterhuis. Het lied is voor het 7e jaar op rij het themalied van de Kinderboekenweek (3 t/m 14 oktober) dat dit jaar in het teken staat van 'Vriendschap'.

Edward van de Vendel: "Kinderen voor Kinderen heeft al vanaf de eerste plaat iets magisch voor mij. Lang geleden dacht ik al: als ik daar ooit iets voor mag schrijven... En dan word ik zomaar gevraagd! Dat het samen met Tjeerd Oosterhuis was, beschouw ik als een superbonus. Wat een fijne samenwerking! Ik ben trots op ons liedje, maar ik hoop vooral dat er heel veel kinderen zullen zijn die het leuk gaan vinden."

Ook de videoclip is vanaf 31 augustus te zien op de website van Kinderen voor Kinderen(creative & choreografie Lucia Marthas en Melaisa Illis). Het Kinderen voor Kinderen Koor staat onder leiding van koordirigent Michiel Rozendal. De clip is opgenomen in de splinternieuwe Noord/Zuid-lijn. Voor in de klas is een zangles en dansles beschikbaar op de website.
 

39e album op 21 september
Samen met een enthousiast team van muziek- en tekstschrijvers levert Tjeerd P. Oosterhuis een nieuwe cd af met 12 liedjes waaronder de hits Fitlala en Red de bij.

Tjeerd: "Ik ben erg trots op dit album. Het is een mix van stijlen en onderwerpen en zowel hedendaags (met o.a. Fitlala en Ik wil later rapper worden) als tijdloos (zoals Als je wordt gepest en Gezonde planeet). Met de single Kom erbij! zijn we teruggegaan naar de '90-ties swingbeat sound'. Dat past ook erg goed in deze tijd."

Aan de cd Kom erbij! hebben wederom bekende artiesten en songwriters meegewerkt, zoals Brainpower (Ik wil rapper worden), Diggy Dex (Verhuizen), Giorgio Tuinfort (Een gezonde planeet) en Wudstik (Lentekriebels). De nieuwe liedjes zijn op 10 november om half 8 te zien in de traditionele tv-uitzending bij Zapp op NPO 3. Vanaf zaterdag 29 september zendt BNNVARA, als onderdeel van Zapp Live, de 6-delige serie Kinderen voor Kinderen op weg naar de Grote Show uit.
 

Kinderen voor Kinderen en de Kinderboekenweek
Kinderen voor Kinderen werkt sinds 2012 samen met de Kinderboekenweek van CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek). Een van de pijlers van Kinderen voor Kinderen is sociale betrokkenheid. Boeken lezen zorgt voor inspiratie en verrijking van de lezer en dit wil Kinderen voor Kinderen graag stimuleren. Het thema van de Kinderboekenweek is tevens de titel van de jaarlijkse cd van Kinderen voor Kinderen en de titelsong wordt in samenwerking met een kinderboekenschrijver geschreven.
 

Meer informatie
Beeld van het album en de clipopname vindt u hier.

Voor meer informatie over Kinderen voor Kinderen neemt u contact op met BNNVARA Communicatie, Desirée Bekker, desiree.bekker@bnnvara.nl, 06-46183996. Promotie-exemplaren van het album Kom erbij! zijn digitaal of op cd beschikbaar op aanvraag per e-mail vanaf 11 september.

De perssite van de Kinderboekenweek is: www.kinderboekenweek.nl/mediaroom