Hilversum,
31
januari
2024
|
10:10
Europe/Amsterdam

NIEUWE DAGELIJKSE RADIOSHOW ‘KEIHARD KLASSIEK’ BIJ BNNVARA OP NPO KLASSIEK

Na jaren van afwezigheid is BNNVARA terug met een dagelijkse radioshow op NPO Klassiek. De succesvolle podcast ‘Keihard Klassiek’ van Jan van Poppel krijgt een gelijknamig, dagelijks programma. Tijdens de show, die om middernacht begint, kan de luisteraar de dag afsluiten, even compleet ontspannen, nog even doorstuderen of op de dag reflecteren. Samen met sidekick Maarten van Wijk houdt Jan de luisteraar op de hoogte van de allernieuwste klassieke muziek, vertelt hij mooie verhalen die passen bij de nacht en natuurlijk worden er ook rustige, oude klassieke hits gedraaid. ‘Keihard Klassiek’ is vanaf dinsdag 6 februari van dinsdag tot en met vrijdag van 00.00 tot 01.00 uur te horen bij BNNVARA op NPO Klassiek. Ook kan het programma worden teruggeluisterd als muziekmix in de NPO Luister-app. 

Jan: ‘Ik had nooit verwacht dat we een dagelijks programma zouden krijgen op NPO Klassiek toen we acht maanden geleden begonnen met de podcast Keihard Klassiek, maar dit is natuurlijk super leuk. We laten zien dat klassieke muziek niet alleen maar stoffig en ouderwets is, maar er nog ontzettend veel goede componisten werken aan hele mooie muziek. Ik ken veel mensen die klassieke muziek opzetten als ze even rust aan hun hoofd willen. Dat is precies waar dit programma voor bedoeld is. Even weg van de soms verwarrende wereld waarin we leven.’

Naast ‘Keihard Klassiek’ presenteert Jan ook ‘De nacht van BNNVARA’ op NPO Radio 1 en is hij vanaf dit jaar een van de vaste invallers bij het radioprogramma ‘Vroege Vogels’. Ook won Jan afgelopen donderdag de Marconi Award voor aanstormend talent.