Hilversum,
06
juli
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

NIEUWE DAGELIJKSE BNNVARA-PODCAST ‘ALLEDAAGSE VRAGEN' MET ACTUELE VRAGEN EN ANTWOORDEN

Maakt de overheid vet winst op jouw paspoort? Wordt er minder cash geld gedrukt, nu er meer gepind wordt? Schendt WeTransfer de privacyregels? En heeft Mark Rutte ooit een vrije dag? In de nieuwe dagelijkse BNNVARA-podcast ‘Alledaagse Vragen’ worden prangende vragen beantwoord. Jonge makers Elif Kan, Merel Wielaert, Aron de Jong en Ilan Hoekstra bespreken elke werkdag vragen die de luisteraar wil weten, die relevant zijn en niet eerder in de media zijn behandeld. Luister ‘Alledaagse Vragen’ vanaf maandag 4 juli elke werkdag vanaf 6.00 uur via je favoriete podcast-app of nporadio1.nl/podcasts.

Elke werkdag beantwoorden de makers één alledaagse vraag, gesteld door een luisteraar. Want al luisterend naar het nieuws, al pratend in de kroeg, of al relaxend onder de douche: iedereen heeft weleens een vraag die aansluit bij actuele zaken. De luisteraars sturen een audio-appje met hun vraag en de makers gaan aan de slag. Binnen zeven minuten krijgt de luisteraar antwoord op de vraag: door goede research en met input van deskundigen wordt het een persoonlijke en vaak verrassende blik op het onderwerp.

 

Beluister de eerste drie afleveringen via NPO Radio 1 of je favoriete podcast-app.

‘Alledaagse Vragen’ wordt gemaakt door de jongste redactie van NPO Radio 1:

Elif (26) is een van de nieuwe gezichten van ‘De Nacht van…’ op NPO Radio 1 en van de BNNVARA-podcast ‘Alicante’. Haar laatste drie afleveringen van ‘Alicante’ hebben stuk voor stuk Kamervragen opgeleverd.

Aron (27) stapte over van de redactie van het Dagblad van het Noorden naar ‘Alicante’. 

Merel (35) heeft als presentator en maker haar sporen verdiend bij diverse omroepen en presenteert naast Alicante ook  ‘De Nacht van…’.

Ilan (29) werkte jaren als presentator en verslaggever bij diverse radio-omroepen. Na de podcast ‘Alicante’ is hij nu als eindverantwoordelijke maker betrokken bij ‘Alledaagse Vragen’.