Hilversum,
10
mei
2023
|
10:00
Europe/Amsterdam

NIEUWE CRIMESERIE ‘ANONIEM’ VAN START BIJ BNNVARA OP NPO 1

In de nieuwe crimeserie ‘Anoniem’ gaan geschiedenisleraar Jurre (Jeroen Spitzenberger) en officier van justitie Sarah (Anniek Pheifer) ieder op hun eigen manier de strijd aan met de criminele wereld. Hoewel de twee al jaren met elkaar getrouwd zijn, houden ze hun dubbelleven voor elkaar geheim om zo elkaar en hun gezin te beschermen. De situatie wordt steeds gevaarlijker en ook hun kinderen zijn niet meer veilig. ‘Anoniem’ is geregisseerd door Diederik van Rooijen, de kracht achter de succesvolle series ‘Penoza’ en ‘De Stamhouder’.  De tiendelige serie ‘Anoniem’ is vanaf 26 mei elke vrijdag om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1 en NPO Start. Alle afleveringen zijn vanaf dan in één keer te bekijken via NPO Plus. 

 

In een tijd waarin de misdaad ons land in haar greep houdt en het systeem lijkt te falen, bevindt het leven van de depressieve geschiedenisleraar Jurre Jansen (Jeroen Spitzenberger, bekend van o.a. ‘Oogappels’) zich in een sleur. Zijn puberkinderen negeren hem, terwijl zijn echtgenote en officier van justitie Sarah (Anniek Pheifer, bekend van o.a. ‘Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden’) achter een grote drugsbaas aanzit en meer op kantoor slaapt dan thuis. Als Jurre op een avond een meisje uit een gevaarlijke situatie bevrijdt, staat hij de volgende dag ineens bekend als de anonieme held op sociale media. Wanneer hij vervolgens ontdekt dat er in drugs wordt gehandeld op de middelbare school waar hij lesgeeft, besluit hij zijn leven radicaal om te gooien. 

 

Cast
De cast van ‘Anoniem’ bestaat naast Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer uit: Mies van Rooijen, Sil van der Zwan, Xiorèse Romero, Teun Luijkx, Jouman Fattal, Tarikh Janssen, Amazone Gonsalves, Roeland Fernhout, Guido Pollemans, Aus Greidanus jr., Aus Greidanus sr., Marcel Hensema, Peter Blok, Hannah van Lunteren en Liza Macedo dos Santos. 

 

‘Anoniem’ is een coproductie van BNNVARA en NL Film.

 

Bekijk de trailer hieronder:

download
Anoniem - trailer