Hilversum,
02
maart
2022
|
08:48
Europe/Amsterdam

NIEUW SEIZOEN VAN 'FLOORTJE NAAR HET EINDE VAN DE WERELD'

Credits: BNNVARA

Wonen in een earthship van gerecyclede materialen in Belize, een duikschool runnen op een volstrekt onbekend eilandje in de Indische oceaan of onderdeel worden van de Masai-gemeenschap in Kenia. Velen fantaseren erover, maar slechts een enkeling neemt de stap echt. In ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’ bezoekt Floortje Dessing mensen die het roer radicaal hebben omgegooid voor een bestaan buiten de gebaande paden. Floortje brengt een aantal dagen met hen door om te kijken hoe het leven hen vergaat op zo’n geïsoleerde plek. Wat heeft ze gemotiveerd om deze keuze te maken? Welke levenslessen heeft het ze geleerd? En hoe zien ze de toekomst? ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’ is vanaf 17 maart iedere donderdag om 20.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. 

Floortje: "Dit was een ingewikkeld seizoen om te maken vanwege de reisrestricties door COVID, maar ik ben ongelofelijk blij dat het gelukt is. Het voelde bijzonder om er weer op uit te gaan en mensen in alle uithoeken te ontmoeten. Het is fascinerend om te zien hoe zij omgaan met dingen als thuisscholing en nadenken over eigen voorzieningen. Dat zijn zaken die wij in tijden van COVID verplicht moesten aanleren, maar voor hen heel normaal zijn. Dat maakt het ook zo boeiend om met deze mensen in gesprek te gaan en te zien hoe ze leven."

Aflevering 1: Belize 
In de eerste aflevering reist Floortje naar de Britse Alisa en Richard die het drukke Londen verruilden voor een idyllische plek midden in de jungle. Na lange zwerftochten vonden zij twaalf jaar geleden deze plek en besloten dat ze hier hun drie kinderen wilden grootbrengen. In de dichtbegroeide jungle bouwden ze hun eigen paradijs, met als blikvanger hun earthship dat volledig gebouwd is van gerecyclede materialen. De twee oudste kinderen zijn inmiddels uitgevlogen, maar hun jongste dochter Tati woont nog thuis. Floortje logeert een paar dagen bij de familie en bezoekt Tati bij een dierenopvangcentrum, waar ze werkt als vrijwilligster.

Aflevering 2: Argentinië 
In Argentinië bezoekt Floortje een bijzondere Amerikaanse familie die op de uitgestrekte vlaktes van Noord-Patagonië woont. Pater familias is de 74-jarige Ashley. Veertig jaar geleden verloor hij zijn hart aan deze verlaten uithoek en kocht hij een oude estancia midden in de natuur. De bewoonde wereld is slechts per paard bereikbaar in een tocht van zo’n vier uur. Floortje bezoekt Ashley en zijn vriendin Jennifer op deze adembenemende plek aan de voet van het Andesgebergte.

Aflevering 3: Comoren
Floortje reist naar het totaal onbekende eilandje Mohéli: een kleine stip in de Indische Oceaan, ten noordwesten van Madagascar. Samen met twee andere eilanden vormt Mohéli de Comoren: een van de armste landen ter wereld. Floortje bezoekt het Frans-Slowaakse stel Anne en Richard: een van de weinige buitenstaanders die Mohéli hebben ontdekt. Zij runnen hier een duikschooltje. Want hoe onontwikkeld het eilandje ook is, het is ook paradijselijk mooi. 

Aflevering 4: Azoren
Ook binnen Europa reist Floortje naar een verre uithoek. Ze is op de Azoren: een Portugese archipel midden in de Atlantische Oceaan. Op het kleine eilandje Santa Maria woont het Frans-Portugese stel Rita en Yannis met hun twee jonge kinderen. Op een idyllische plek aan de rand van het eiland maakten zij van een oude schuur hun droomhuis, waar ze grotendeels zelfvoorzienend wonen. Om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien werkt Rita drie dagen per zes weken als orthodontist op een naburig eiland.

Aflevering 5: Kenia
In de ongerepte wildernis van Kenia, op een plek waar amper toeristen komen, bezoekt Floortje de Nederlandse Manon. Tijdens een van haar vele reizen door Kenia ontmoette ze Sankale, een stamhoofd van de Masai. Ze werden verliefd en inmiddels woont Manon al vele jaren met hem samen in de hechte Masai-gemeenschap van Sankale. Manon liet het jachtige westerse leven achter zich en voelt zich helemaal op haar plek in dit primitieve en vredige bestaan, midden in de natuur.

Aflevering 6: Europa
Meer info volgt…

download
Floortje Naar Het Einde Van De Wereld- trailer