Hilversum,
15
november
2017
|
16:00
Europe/Amsterdam

NIEUW SEIZOEN OVER MIJN LIJK MET VALERIO ZENO

VALERIO VOLGT VIER NIEUWE MENSEN EN BEZOEKT EVELINE EN EDGAR UIT HET VORIGE SEIZOEN

Je bent jong en in de kracht van je leven, maar dan krijg je ineens te horen dat je dood gaat. Wat dan? In het zevende seizoen van Over Mijn Lijk ontmoet Valerio Zeno jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen. Dit jaar zijn dat Daan, Gerrianne, Jermaine en Tom. Ook zoekt Valerio Eveline en Edgar op uit het vorige seizoen. Tegen alle verwachtingen in zijn zij nog in leven. Hoe gaat het met ze? En hoe is hun levensverwachting? Over Mijn Lijk is vanaf 30 november iedere donderdag te zien om 22.25 uur bij BNNVARA op NPO 1.

Gerrianne is zestien, heeft weke delenkanker en een levensverwachting van nog maar een paar weken. Ze is niet bang voor de dood, maar baalt wel. Ze had nog zoveel gewild: anesthesist worden, trouwen, kinderen krijgen. Tegen de verwachting van de artsen in haalt ze haar zeventiende verjaardag. Ondanks de feestvreugde wil ze geen ‘lang zal ze leven’ horen, want ze weet dat dit niet zo is. Daan (19) heeft een hersentumor en kan hierdoor niet meer naar school. Toch wil hij niet te veel treuren en beslist nog wat van zijn leven maken. Samen met Valerio gaat hij onder andere naar Meierblis, een typisch Texels volksfeest met grote vreugdevuren. Als echte eilander wil hij dat feest natuurlijk niet missen. Jermaine (27) reist naar Houston om te worden behandeld met een speciale chemotherapie voor de acht tumoren in zijn hoofd. Hij ziet dit als zijn allerlaatste kans om te genezen. Bij Tom (23) werd een zeldzame vorm van kanker ontdekt nadat hij met klachten aan zijn knie naar het ziekenhuis ging. Een paar maanden later werd zijn been geamputeerd, maar helaas bleken er uitzaaiingen te zijn. Valerio ontmoet hem in het ziekenhuis waar hij traint met zijn prothese en is aanwezig bij ‘Tumor Tom’s Terror Tea Party’ waar de goede uitslag van een longscan keihard wordt gevierd.

Valerio bezoekt ook Eveline (32) en Edgar (35) die het vorige seizoen van Over Mijn lijk te zien waren. Eveline heeft uitgezaaide baarmoederhalskanker en tegen alle verwachtingen in leeft ze nog. Ze is gestopt met continu afscheid nemen van alles en iedereen. En Edgar is in het ziekenhuis waar zijn moeder is overleden aan kanker. Hij krijgt hier te horen of zijn uitzaaiingen zijn gegroeid.

Op overmijnlijk.bnnvara.nl staan de voorstelvideo's en blogs van Daan, Gerrianne, Jermaine, Tom, Eveline en Edgar. Via FacebookInstagram en Twitter van Over Mijn Lijk kan iedereen op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.