Hilversum,
31
augustus
2022
|
16:12
Europe/Amsterdam

NIEUW SEIZOEN ‘MATTHIJS GAAT DOOR’ VANAF 3 SEPTEMBER BIJ BNNVARA

Met o.a. Ilse DeLange, Claudia de Breij, Yvonne Kroonenberg, Xander Vrienten en Trijntje Oosterhuis.

Matthijs van Nieuwkerk begint aanstaande zaterdag met een nieuw seizoen van ‘Matthijs Gaat Door’. Ook in deze vierde reeks zijn er weer mooie en ontroerende gesprekken, met als vaste basisspeler de rubriek ‘Forever Young’. En er is natuurlijk heel veel muziek. Zoals altijd onder leiding van de Sven Hammond Big Band. ‘Matthijs Gaat Door’ is vanaf 3 september iedere zaterdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

In de eerste aflevering is er muziek van Ilse DeLange; zij speelt haar nieuwe single ‘Willing’. Claudia de Breij begint volgende week met de try-outs voor haar Oudjaarsconference en vertelt hoe het er tot nu toe voorstaat. Schrijfster en columniste Yvonne Kroonenberg is Forever Young. 

Nieuw dit seizoen is de rubriek ‘Bandje in de wolken’, geïnspireerd op het gelijknamige liedje van Vrienten. Daarin bezingt hij de groten uit de muziekgeschiedenis die niet meer onder ons zijn. Hij fantaseert hoe het zou zijn als hij in de hemel met ze meespeelt. Elke zaterdag wordt de uitzending afgesloten met een liedje van één van de muzikanten uit dit hemelse bandje, met daarin John Lennon, Frank Sinatra, Amy Winehouse, Chet Baker, Janis Joplin, Otis Redding en vele anderen. Jett Rebel trapt de rubriek af. 

‘Matthijs Gaat Door’ is een coproductie van BNNVARA en MediaLane.

Bekijk hieronder de trailer:

download
Matthijs Gaat Door - trailer