Hilversum,
20
september
2021
|
14:00
Europe/Amsterdam

NIEUW SEIZOEN 'KINDEREN VOOR KINDEREN HELPT MEE'

Kinderen voor Kinderen gaat weer de handen uit de mouwen steken! Presentator Ridder van Kooten trommelt in 'Kinderen voor Kinderen helpt mee' elke week een dreamteam uit het koor op om ergens een handje te helpen. De thema’s van de liedjes staan centraal en de kinderen komen op de meest bijzondere plekken: van een zeehondenopvang tot een juttersmuseum en van een legerbasis tot een verjaardagsfeestje.  

In het programma leren we de kinderen uit het koor beter kennen en komen de nieuwste hits voorbij. Zo gaat Kaz dit seizoen op onderzoek uit hoe hij van zijn vertraging afkomt door een dag als treinconducteur aan de slag te gaan. Janessy en Elske maken een gigantisch kunstwerk van gevonden strandschatten, Phaedra en Emilia onderzoeken voor een fan hoe je in het leger komt en Madelief en Saar helpen mee op het verjaardagsfeest van Stef: de held op hakken. En koorkinderen Julia en Indirah helpen mee op Expeditie Heppie, een vrolijke dag voor kinderen met een moeilijke thuissituatie. 'Kinderen voor Kinderen helpt mee' is vanaf zaterdag 2 oktober iedere week om 09.25 uur te zien bij BNNVARA op ZAPP.  

Ridder: ‘Dit seizoen behandelen we meer dan ooit de meest uiteenlopende thema’s. Van hele serieuze dingen zoals kinderen met een moeilijke thuissituatie tot aan letterlijk een schaal poep brengen naar Rapper Donnie! En wat ik zo bijzonder vind, is dat kinderen lichtheid in de meest serieuze situaties brengen of de grappigste opdrachten super serieus aanpakken, daar kunnen we in de grote mensen wereld nog wat van leren!’ 

Aflevering 1:  

De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van beroepen en Kinderen voor Kinderen heeft voor de gelegenheid het liedje ‘Worden wat je wil’ gemaakt. Een lied dat in de eerste aflevering direct van pas komt als de kinderen van het koor op bezoek gaat bij Cataleya. De fan van Kinderen voor Kinderen weet nog niet precies wat ze later wil worden, maar het moet hoe dan ook een stoer beroep zijn. Ze wil graag weten: ‘Hoe kom je eigenlijk in het leger?’. Phaedra en Emilia uit het koor zoeken het voor haar uit.