Hilversum,
28
april
2014
|
15:59
Europe/Amsterdam

NIEUW SEIZOEN ECONOMIEPROGRAMMA ‘EZ’

Met Elena Lindemans als nieuwe presentator.

Kost automatisering banen? Hoe lang is ons pensioenstelsel nog houdbaar? En wordt delen het nieuwe bezitten? Deze en andere vragen komen aan bod in het tweede seizoen van het VARA-economieprogramma ‘EZ’. Het programma gaat verder met een nieuwe presentator: Elena Lindemans (o.a. documentaire ‘Moeders springen niet van flats’, ‘Kassa’ en ‘De leugen regeert’). ‘EZ’ is vanaf 2 mei op vrijdag om 21.25 uur te zien bij de VARA op Nederland 2.


In ‘EZ’ stuit Elena in haar eigen dagelijkse leven op vragen rond onze economie, waarna ze als onderzoekend journalist op zoek gaat naar de antwoorden. Tussendoor worden experimenten gehouden, die laten zien hoe mensen economische keuzes maken.

In de eerste drie nieuwe afleveringen van ‘EZ’ komen de volgende thema’s aan bod:
 
• 2 mei - Gemaakt om kapot te gaan: waarom gaan producten steeds korter mee?
• 9 mei - De arbeidsmarkt: mensen aan werk helpen, werkt dat?
• 16 mei - De nieuwe economie: gebruik of bezit?
 
Elena Lindemans (Jubbega, 1974) werkt al vele jaren bij de VARA, onder meer bij de programma’s ‘Kassa’, ‘De leugen regeert’, ‘Nieuwslicht’, ‘Uitgesproken VARA’ en het eerste seizoen van ‘EZ’. Van 2005 tot 2009 presenteerde ze het consumentennieuws bij het themakanaal ConsumentenTV. Elena werkte ook mee aan de documentaires ‘Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap’ en ‘Hallo wereld, hier olieramp’. Onlangs was er veel publicitaire aandacht voor haar documentaire ‘Moeders springen niet van flats’, over de zoektocht van haar eigen moeder naar een humane dood.

Elena neemt het stokje over van Jeroen Smit. Hij presenteerde het eerste seizoen van ‘EZ’, maar heeft het de komende periode te druk met werkzaamheden voor onder andere de Rijksuniversiteit Groningen.
 
‘EZ’ met Elena Lindemans, van 2 mei tot en met 6 juni, zes nieuwe afleveringen, op vrijdag om 21.25 uur bij de VARA op Nederland 2.

------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gert-Jan Hartlief van de afdeling Communicatie, telefoon 035 – 67 11 341 of

gertjan.hartlief@bnnvara.nl.