12
mei
2016
|
15:49
Europe/Amsterdam

NIEUW SEIZOEN ‘DE MEESTERWERKEN’ MET O.A. YOUP VAN ’T HEK, CLAUDIA DE BREIJ EN ADRIAAN VAN DIS

Publiek bepaalt welke film, welk boek, welke muziek en welk beeldend kunstwerk de titel Meesterwerk 2016 verdient

 

Als u één boek, één film, één muziekstuk, één beeldend kunstwerk en één tv-programma mag doorgeven aan de komende generaties, welke zouden dat dan zijn en waarom? Vanuit Felix Meritis in Amsterdam bespreekt presentator en cultuurliefhebber Paul Witteman wekelijks met zijn hoofdgast dé grootste meesterwerken uit de nationale en mondiale kunst en cultuur. Een inspirerende en fascinerende reis door alles wat het leven kleurt, boeit, verheft en verrijkt. Nieuw in dit tweede seizoen is dat ook het publiek wordt opgeroepen om mee te stemmen. De Meesterwerken is vanaf 19 mei zes weken lang op donderdagavond om 21.10 uur te zien bij de VARA op NPO 2.

 

Welke kunstwerken zijn zo mooi, zo ontroerend en zo vernieuwend dat ze de titel Meesterwerk 2016 verdienen? Via de website demeesterwerken.vara.nl kunnen kijkers vanaf vandaag hun stem uitbrengen op hun favoriete boek, film, muziekstuk en beeldend kunstwerk. Op de site staat in elk van de vier categorieën een longlist van 25 werken, samengesteld door kenners uit elk vakgebied. Tijdens de live finale op 23 juni wordt bekend welke kunstwerken uit deze categorieën zich volgens het Nederlandse publiek met de titel Meesterwerk 2016 mogen tooien. 

Tot het zover is, vraagt Paul Witteman wekelijks aan zijn hoofdgasten welke Meesterwerken zij zouden kiezen. De volgorde van de uitzendingen: 

 

afl. 1 op 19 mei: cabaretier en columnist Youp van ’t Hek.

afl. 2 op 26 mei: cabaretière, presentatrice en zangeres Claudia de Breij.

afl. 3 op 2 juni: documentairemaker en fotograaf Ruben Terlou (‘Langs de oevers van de Yangtze’).

afl. 4 op 9 juni: Tweede Kamer-voorzitter Khadija Arib.

afl. 5 op 16 juni: auteur en presentator Adriaan van Dis.

afl. 6 op 23 juni: Grande Finale over de keuze van de kijker (het live programma begint gewoon om 21.10 uur en komt na Nieuwsuur live terug met de bekendmaking van de Meesterwerken 2016).

 

Paul Witteman: ‘Op aanraden van mijn eerste gast, Youp van ’t Hek, ben ik Madame Bovary van Flaubert gaan herlezen. En als ik eens in Florence ben, ga ik op zijn aanraden het houten beeld Maria Magdalena van Donatello bekijken.’

 

Zie ook: demeesterwerken.vara.nl

-----------------------------------------------------------------------------------