Hilversum,
04
november
2016
|
16:06
Europe/Amsterdam

NIEUW SEIZOEN BUREAU VOOROORDEEL

FRANK EVENBLIJ EN ERIK DIJKSTRA VERVOLGEN ONDERZOEK NAAR VOOROORDELEN OVER NEDERLANDSE BEVOLKINGSGROEPEN

Bureau Vooroordeel is een kritisch, vrolijk, satirisch en intelligent programma over diverse bevolkingsgroepen en culturen in Nederland. Frank Evenblij en Erik Dijkstra gaan in alle Nederlandse provincies de wijken en buurten in en onderzoeken op hun eigenzinnige manier de vooroordelen over de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland. Eerder dit jaar waren de eerste zes afleveringen te zien, nu zijn de andere zes provincies aan de beurt. Per uitzending komt één provincie aan bod. Bureau Vooroordeel is vanaf 9 november wekelijks op woensdag om 19.20 uur te zien bij de VARA op NPO 2. 

In de eerste aflevering van seizoen 2 van Bureau Vooroordeel reizen Frank en Erik af naar de provincie Flevoland. De mannen gaan met DJ Gorski naar een Polendisco in Marknesse en chillen een dagje met Surinamers in Almere. Daar komen ze erachter dat Surinamers inderdaad dol zijn op kip en ontstaan er komische situaties als de heren de Surinaamse straattaal proberen te spreken. Erik zoekt in Dronten uit waarom voetballer Hakim Ziyech niet voor Oranje maar voor Marokko koos. Ten slotte komt ook het item ‘De Verhoorwagen’ iedere week weer terug. Treitervlogger Ismail Ilgun bijt het spits af.

In de tweede aflevering op 16 november brengen Frank en Erik een bezoek aan de grootste provincie van ons land: Zuid-Holland.

Bureau Vooroordeel is een coproductie van BNN-VARA en The Media Brothers.

Zie ook de website van Bureau Vooroordeel.