Hilversum,
27
februari
2018
|
14:11
Europe/Amsterdam

NIEUW SEIZOEN BREAK FREE

ODE AAN HET LEVEN VAN VIJF JONGE, VERONGELUKTE WERELDREIZIGERS

Ieder jaar vertrekken duizenden jongeren naar een verre bestemming. Om het leven te vieren en zichzelf beter te leren kennen. Op een dag komen ze terug met een rugzak vol herinneringen. De contacten en ervaringen die ze hebben opgedaan, nemen ze mee voor de rest van hun leven. Heel soms gaat er iets mis op de reis: door een ongeluk, een noodlottig incident of een ziekte komen jonge levens tot een onverwacht einde. In de BNNVARA-documentaireserie Break Free gaat het over wie deze jongeren waren en waarom ze deze reis zo graag wilden maken. Samen met familie en vrienden houdt Break Free de herinnering levend. Vorig jaar won de documentaireserie een TV Beeld in de categorie Best Factual. De jury noemde Break Free: 'Prachtig, inspirerend, groots en meeslepend'. Het derde seizoen is vanaf 8 maart wekelijks op donderdag om 21.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Break Free is bedacht en wordt geregisseerd door documentairemaker Geertjan Lassche ('Hemelbestormers', 'Het Laatste Jaar van FC Twente', ‘Brommers kiek’n’). De presentatie is ook dit seizoen in handen van Chris Zegers.

De eerste aflevering op 8 maart gaat over Niels van der Ploeg (23) uit Noordwijk aan Zee. Niels leeft een jongensdroom vol snelheid en avontuur. Als hij het op zijn 22e voor elkaar krijgt om als kapitein van luxe jachten aan de Cote d’Azur aan de slag te gaan, lijkt zijn leven te mooi om waar te zijn. Niels krijgt de bijzondere opdracht om de boot van koning Willem-Alexander van Griekenland naar Kroatië te varen. Maar dan, als hij weer terug is in Zuid-Frankrijk, gaat het mis…

In aflevering 2 staat Jessica Wilford uit Valkenswaard (32) centraal. Zij maakt haar droom waar door de wereld rond te reizen voor Artsen zonder Grenzen. Na de aardbeving in Nepal gaat ze op missie in dit zwaar getroffen land. De enige manier om naar afgelegen bergdorpjes te komen en daar hulp te kunnen bieden, is per helikopter over de Himalaya. Maar tijdens de laatste vlucht van haar missie gaat het fout.

In de afleveringen daarna volgen portretten van Wendy Doesburg (West-Australië), Nina Hoogers (Vietnam) en Lucas Westenberg (USA).

Break Free is een coproductie van BNNVARA en Skyhigh TV.

Zie ook: breakfree.bnnvara.nl