Hilversum,
28
februari
2020
|
12:51
Europe/Amsterdam

NIEUW ONLINE PROGRAMMA CLIMAX TOONT AAN: COKE TE KOOP IN UBER

Dzifa Kusenuh onderzoekt of je in de hoofdstedelijke taxiwereld aan drugs kunt komen

Vormen taxi’s een schakel in het illegale drugscircuit? Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Amsterdamse taxichauffeurs drugs dealen. In het nieuwe online programma Climax van Spuiten en Slikken onderzoekt Dzifa Kusenuh of dit bij Uber ook een probleem is. Met de verborgen camera op zak neemt ze vier Ubers om telkens dezelfde vraag te stellen: “Ik wil graag een beetje drugs voor vanavond, kunt u me daarbij helpen?” En alhoewel het stroef begint, duurt het niet lang voordat ze beet heeft. De hele uitzending van Climax over de verkoop van drugs in taxi’s is vanmiddag om 17 uur te zien op het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken. 

In de nieuwe online talkshow Climax van Spuiten en Slikken praten Emma Wortelboer, Jurre Geluk en Dzifa Kusenuh iedere week over drugs. Emma, Jurre en Dzifa bespreken het laatste nieuws, praten over hun eigen ervaringen met drugs en gaan het land in om onderzoek te doen. Climax is iedere vrijdag om 17:00 uur te zien op het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken.

Presentatrice Dzifa: We willen met Climax een veilige plek bieden om te praten over drugs. Mensen trekken nog vaak een moeilijk gezicht als het onderwerp ter sprake komt, maar met Climax willen we zorgen dat dat verleden tijd is. Want als je drugs wilt gebruiken, willen we dat je zo goed mogelijk op de hoogte bent van wat er speelt en dat je weet waar je aan begint.”

De drie presentatoren van Climax: Dzifa Kusenuh, Jurre Geluk en Emma Wortelboer

Kijk hier het volledige fragment.